no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ETWINNING – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Συγγραφέας: | 08/12/2021
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ETWINNING – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ |

Στο σχολείο μας, για τη σχολική χρονιά 2021-2022, τα παιδιά της Α’ Γυμνασίου σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό κα Αλμπάνη Μαρία θα ασχοληθούν με το διαδικτυακή πλατφόρμα eTwinning. Το eTwinning είναι η κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης. Προσφέρει μια ασφαλή διαδικτυακή πλατφόρμα συνεργασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στις χώρες της Ευρώπης, προκειμένου να επικοινωνήσουν, να συνεργαστούν, να αναπτύξουν σχέδια και να νιώσουν, εν ολίγοις, ότι αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης συναρπαστικής μαθησιακής κοινότητας στην Ευρώπη.

Το πρόγραμμα έχει τίτλο « Χαρτογραφώντας τη Γνώση » και αποσκοπεί στην κατασκευή ενός ηλεκτρονικού διαδραστικού χάρτη της Ελλάδας ή και άλλων χωρών ο οποίος θα εμπλουτιστεί με στοιχεία από τις ενότητες του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας: Οικογένεια και Κοινωνικός Περίγυρος, Διατροφή, Ενδυμασία, Ήθη και Έθιμα, Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, Αγωγή Υγείας, Οικονομικά της Οικογένειας.

Τα σχολεία που συνεργάζονται σε αυτή την προσπάθεια είναι το Ιδιωτικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ώθηση στην Αθήνα, το 6ο Γυμνάσιο Πετρούπολης, το 3ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας, το Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων και το 4ο «Ηράκλειο» Γυμνάσιο Θήβας. Το πρόγραμμα eTwinning αφορά τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α Γυμνασίου που εκδήλωσαν ενδιαφέρον με βάση τις δηλώσεις συγκατάθεσης των γονέων και κηδεμόνων και οι συναντήσεις γίνονται μετά την ολοκλήρωση του ωρολογίου προγράμματος του σχολείου.

Τέλος, το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί και ξεχωριστή δράση για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας. Στη δράση αυτή συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας: Ντίνου Άρτεμις (Φιλόλογος), Ζιώγου Καλλιόπη (Θεολόγος) και Αγγελοπούλου Αγγελική (Γερμανική Φιλολογία) τις οποίες ευχαριστούμε πολύ για την συνεργασία τους.

Την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021, τα παιδιά της Γ’ Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα Επαγγέλματα Ψυχικής Υγείας από την ψυχολόγο του Σχολείου μας, κα Σαρρή Χρύσα. Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των μαθημάτων της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής ύστερα από πρωτοβουλία της καθηγήτριας κας Αλμπάνη Μαρίας.

Στόχος αυτής της συνάντησης ήταν να μπορέσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες να γνωρίσουν μέσα από τα μάτια και την εμπειρία που έχει ένας επαγγελματίας ψυχικής υγείας, τα επαγγέλματα που αφορούν στον συγκεκριμένο τομέα, έτσι ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένα για τις ευκαιρίες που δίνουν αυτά τα επαγγέλματα στην αγορά εργασίας.

Τα παιδιά έμαθαν αρκετά πράγματα που αφορούν το επάγγελμα του Ψυχολόγου, όπως τις ιδιαίτερες συνθήκες και δυσκολίες, το ωράριο εργασίας, τη διαμόρφωση του χώρου ενός ψυχολόγου, τη χρηματική αμοιβή, τις δημόσιες και ιδιωτικές δομές στις οποίες μπορούν να εργαστούν, εφόσον το επιθυμούν, τις σπουδές που απαιτούνται για τα επαγγέλματα αυτά και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ψυχολόγο κα Σαρρή Χρύσα για την ενημέρωση των παιδιών και τους μαθητές/τριές  μας για την άψογη συνεργασία τους.

κάτω από: Γενικά

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Κατηγορίες