Ασκηση αντιμετώπισης σεισμού

    Τις προηγούμενες ημέρες οι μαθητές του σχολείου ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς σχετικά με τις απαιτούμενες ενέργειες στην περίπτωση εκδήλωσης σεισμού, ενώ πραγματοποιήθηκε δοκιμαστικά η εφαρμογή των οδηγιών για κάθε τμήμα χωριστά.
Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε ολοκληρωμένα για όλο το σχολείο η άσκηση σεισμού σύμφωνα με τις οδηγίες του ΟΑΣΠ και το μνημόνιο ενεργειών που υιοθέτησε ο σύλλογος διδασκόντων σε ειδική συνεδρίαση.

Στις 11 το πρωί το κουδούνι του σχολείου κτύπησε 5 φορές σημαίνοντας την εικονική έναρξη του σεισμού με τα παιδιά να καλύπτονται με ψυχραιμία κάτω από τα θρανία τους εφαρμόζοντας το βασικό κανόνα «Μένω στη θέση μου, σκύβω, καλύπτομαι, κρατιέμαι».  Μερικά δευτερόλεπτα μετά, το κουδούνι ξαναχτυπά συνθηματικά, δίδοντας το σύνθημα λήξης. Ο εκπαιδευτικός της τάξης ζήτησε από τα παιδιά να παραμείνουν στις θέσεις τους και αφού ήλεγξε τη βατότητα του διαδρόμου έδωσε σήμα στους μαθητές να εξέλθουν γρήγορα από την αίθουσα και κατεβαίνοντας προσεκτικά από τις σκάλες να συγκεντρωθούν στο μέσον του προαυλίου. Μετά την αποχώρηση και του τελευταίου μαθητή από την τάξη, ο εκπαιδευτικός πήρε το απουσιολόγιο και κατευθύνθηκε κοντά τους προκειμένου να κάνει καταμέτρηση.
Αξιολογώντας την άσκηση, διαπιστώθηκε ότι οι καθηγητές καθοδήγησαν σωστά τους μαθητές κι εκείνοι  υπάκουσαν πιστά στις οδηγίες. Η άσκηση κρίνεται επιτυχημένη καθώς υπήρχε οργάνωση, ηρεμία και πειθαρχία.
Σκοπός της άσκησης  ήταν να διασφαλιστεί υψηλό επιπέδο ετοιµότητας των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, για την αποτελεσµατική αντιµετώπιση ενός ενδεχόµενου σεισµού με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις.

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση