Η ομάδα “ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ” στο σχολείο μας 

Μία πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση για την ενδοοικογενειακή βία παρακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ τάξης του 4ου Γυμνασίου Κοζάνης την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας από τη θεατρική ομάδα του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης. 
Το θεατρικό δρώμενο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί κάθε χρόνο η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Κοζάνης με τη συνεργασία της Αστυνομικής Δ/νσης Κοζάνης και την Α/Βαθμια και Β/θμια εκπαίδευση, που έχουν συστήσει την Ομάδα “ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕ” με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών/τριών με απλό και κατανοητό τρόπο για την προστασία τους από ενδεχόμενη ενδοοικογενειακή κακοποίηση. 
Μετά την παρουσίαση ακολούθησε συζήτηση με  κοινωνικούς λειτουργούς της ομάδας. 
Την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κοζάνης εκπροσώπησαν η κ. Μαρίνα Σεννή, κοινωνική λειτουργός και η κ. Ανατολή Κυριαζίδου, κοινωνική λειτουργός – Μέλος ΟΤΑ. Από την Αστυνομική Δ/νση Κοζάνης παρευρέθηκαν η κ. Βασιλική Τσιαούση, Υπαστυνόμος Β’ και η κ. Ευαγγελία Ζέρβα, Ανθυπαστυνόμος. Από την Α/Βαθμια -Β/θμια Κοζάνης παρέστη η κ. Σταυρούλα Κολοβού, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Κοινωνικών Λειτουργών, καθώς και η κ. Αμαλία Κοσμαδοπούλου, μέλος ΕΔΥ, κοινωνική λειτουργός. 
Το θεατρικό πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές της Α’ τάξης του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης με την καθοδήγηση των καθηγητών θεάτρου, κ. Γεωργίου Σταυράκη και Κων/νου Δαμάκη. 
Τους ευχαριστούμε όλους θερμά γι’ αυτή την πολύ εποικοδομητική δράση γύρω από ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.
IMG 9cf808018dec587166d18685970484be V

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *