ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ-2 Απριλίου 2024

η εικονογράφος Nana Furiya AFISA PAGKOSMIA HMERA PAIDIKOU BIBLIOU 2024 33X47 η συγγραφέας Eiko Kadono

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ) το 1966. Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να τονίσουν την αξία της φιλαναγνωσίας και να ενθαρρύνουν τη διεθνή συνεργασία για τη διάδοση της λογοτεχνίας σε παιδιά και νέους.

Το 2024 υπεύθυνο για το υλικό του εορτασμού είναι το Τμήμα της Ιαπωνίας (JBBY 日本国際児童図書評議会).

«Διασχίστε τις θάλασσες με τα φτερά της φαντασίας!»

μάς καλεί η συγγραφέας Eiko Kadono. Η εικονογράφος Nana Furiya συνοδεύει εκπληκτικά με τις ζωγραφιές της το μήνυμα της ΙΒΒΥ για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Το μήνυμα μετέφρασε στα ελληνικά η συγγραφέας Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιείται στο σχολείο μας με την επιμέλεια της υπεύθυνης της Δανειστικής Βιβλιοθήκης, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και να κατανοήσουν την αξία του βιβλίου και της ανάγνωσης μέσα από την παρουσίαση του φετινού μηνύματος της ΙΒΒΥ που θα γίνει στα πλαίσια της καθιερωμένης έκθεσης βιβλίου.

 

Διαβάστε εδώ το φετινό μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *