Εκπαιδευτική επίσκεψη του 4ου Γυμνασίου Κοζάνης στη Ρουμανία

Μετά από πρόσκληση του ελληνόφωνου σχολείου “Αθηνά” του Βουκουρεστίου, το 4ο Γυμνάσιο Κοζάνης πραγματοποίησε τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στη Ρουμανία από 31 Οκτωβρίου ως 3 Νοεμβρίου 2023.
Με την άφιξη έγινε βραδινή ξενάγηση στο κέντρο του Βουκουρεστίου. Το επόμενο πρωί έγινε επίσκεψη στο παλάτι του Τσαουσέσκου-σημερινό Κοινοβούλιο- κι έπειτα η προγραμματισμένη επίσκεψη στο ελληνικό σχολείο “Αθηνά”, όπου τους μαθητές μας περίμενε μουσική υποδοχή, ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου, γνωρίστηκαν με τους εκεί μαθητές κι έγιναν μια παρέα.
Ακολούθησε επίσκεψη στο υπαίθριο Μουσείο με χαρακτηριστικά σπίτια από διάφορα χωριά της Ρουμανίας, βόλτα στο τεράστιο πάρκο με τη λίμνη και το νησάκι στη μέση και γεύμα στο Hard Rock cafe. Η ημέρα έκλεισε με βραδινή περιήγηση στην παλιά πόλη του Βουκουρεστίου, όπου αφού θαύμασαν τα ιστορικά κτίσματα,οι μαθητές μας εξήγαγαν τον ελληνικό πολιτισμό, στήνοντας χορό στη μέση του δρόμου!
Η επόμενη μέρα ήταν αφιερωμένη στα Καρπάθια όρη, όπου έγινε επίσκεψη αρχικά στο παλάτι Πέλες και στη συνέχεια στο θρυλικό κάστρο του Κόμη Δράκουλα. Στην επιστροφή για Βουκουρέστι, έγινε στάση και στη γραφική πόλη Μπρασόφ για βόλτα και ψώνια.
Την ημέρα της επιστροφής στην Ελλάδα έγινε και σύντομη στάση στη Σόφια της Βουλγαρίας, για βόλτα στο κέντρο και τον πεζόδρομο της πόλης και φαγητό. Οι μαθητές επέστρεψαν ενθουσιασμένοι και γεμάτοι όμορφες εικόνες, νέες εμπειρίες και υπέροχες αναμνήσεις!
Την εκπαιδευτική εκδρομή οργάνωσε η Υποδιευθύντρια του σχολείου κ. Λιάνα Κουρκούτα και συνόδευσαν η Διευθύντρια κ. Άννα Κρανιώτη και οι εκπαιδευτικοί Βασίλης Παπαζήσης, Βικτώρια Μανώλα και Σταυρούλα Ματσαγκούρα. Το βίντεο επιμελήθηκε ο μαθητής της Γ’ τάξης Αργύρης Πλιάτσιος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *