Πολιτική Ορθής Χρήσης Διαδικτύου 4ου Γυμνασίου Ηρακλείου

Χρήση του διαδικτύου στο σχολείο
 Η χρήση του διαδικτύου στο σχολείο γίνεται μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς με την επίβλεψη κάποιου εκπαιδευτικού.
 Χρησιμοποιούμε πάντα φίλτρα ασφαλείας και προγραμμάτα προστασίας από τους ιούς
 Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε δικτυακούς τόπους που θεωρούνται ακατάλληλοι. Αν υπάρχουν αμφιβολίες για οτιδήποτε, οι μαθητές θα πρέπει να απευθύνονται στον εκπαιδευτικό. Αν και το σχολείο ελέγχει με φίλτρα προστασίας το περιεχόμενο στο οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση από το δίκτυό του, παρόλου αυτά, αν εντοπιστεί ακατάλληλο περιεχόμενο στους υπολογιστές του σχολείου πρέπει να ενημερωθεί ο εκπαιδευτικός.
 Απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται φορητές (αφαιρούμενες) συσκευές αποθήκευσης στο σχολείο χωρίς την άδεια του εκπαιδευτικού.
 Η λήψη και χρήση λογισμικών στους υπολογιστές του σχολείου πρέπει να ελέγχεται πάντοτε από προγράμματα προστασίας από ιούς.
 Θα πρέπει να ενημερωθεί αμέσως ο εκπαιδευτικός στην περίπτωση που ο μαθητής συναντήσει στο διαδίκτυο καταστάσεις που τον κάνουν να αισθανθεί άβολα.
Δεν επιτρέπεται στο σχολείο
 η πρόσβαση σε δικτυακούς τόπους που θεωρούνται ακατάλληλοι.
 η διαδικτυακή συνομιλία, εκτός αν υπάρχει ειδική άδεια από εκπαιδευτικό ή τη Διεύθυνση του Σχολείου.
Γενικές οδηγίες για τη χρήση του διαδικτύου προς τους μαθητές.
Απαγορεύεται
 να δημιουργείται ψεύτικου προφίλ σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
 να χρησιμοποιούνται οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης για προσβολή και εκφοβισμό
 να συναντήσω κάποιον που μου έστειλε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή που συνιμίλησα στο διαδίκτυο χωρίς να ενημερώσω τον γονέα / κηδεμόνα μου.
 η προώθηση φωτογραφιών ή υβριστικών μηνυμάτων στο διαδίκτυο
 χρησιμοποιείται το διαδίκτυο για να παίζονται τυχερά παιχνίδια
Πρέπει
 να προσαρμόζονται οι ρυθμίσεις ασφαλείας και απορρήτου στις ιστοσελίδες που χρησιμοποιούνται, για να παρέχεται η μέγιστη ασφάλεια.
 να ενημερωθεί αμέσως κάποιος ενήλικας (π.χ καθηγητής, γονιός) όταν ζητούνται προσωπικά στοιχεία, φωτογραφίες ή κωδικοί
 να προστατεύουν τους κωδικούς πρόσβασής τους από τυχούσες κακόβουλες ενέργειες γνωρίζοντας ότι είναι καθαρά προσωπικοί
 να έχουν κρατηθεί τα αποδεικτικά στοιχεία (να μην διαγραφούν) αν υπάρξει οποιαδήποτε μορφή διαδικτυακής παρενόχλησης
 να γίνεται ανάρτηση φωτογραφιών, βίντεο ή προσωπικών πληροφοριών ανάμεσα στα μέλη της σχολικής κοινότητας χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους
Αν κάποιος μαθητής χρειαστεί βοήθεια (παρενοχλείται ή εκφοβίζεται) θα πρέπει να
 απευθυνθεί σε ένα ενήλικα
 στη Γραμμή Βοηθείας «help-line 210 6007686» η οποία απευθύνεται σε παιδιά & εφήβους και τις οικογένειές τους, παρέχοντας υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (παρενόχληση, εξάρτηση, επιβλαβές περιεχόμενο, παιδοφιλία κ.λ.π).
 Σε περίπτωση ανάγκης που το παιδί δεν έχει τηλεκάρτα ή διαθέσιμες μονάδες, η Εθνική Γραμμή SOS 1056 η οποία λειτουργεί από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» (και είναι στη διάθεση κάθε παιδιού και ενήλικα για την παροχή υποστήριξης σε θέματα που τους απασχολούν) θα βοηθήσει. Οι κλήσεις προς την Γραμμή 1056 είναι δωρεάν από σταθερό και κινητό τηλέφωνο, για κλήση από καρτοτηλέφωνο ΔΕΝ απαιτείται τηλεκάρτα, ενώ η κλήση από καρτοκινητά δεν απαιτεί διαθέσιμες μονάδες.

ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Ημερολόγιο

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ΩΡΑ

Σήμερα γιορτάζουν:

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

European Radio Logo

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων