Συνέντευξη από τον παίκτη του βόλεϊ Γιώργο Κάκο

Ο Γιώργος Κάκος είναι ένας 24χρονος παίκτης του βόλεϊ. Σε αυτό το άρθρο θα μας μιλήσει για τη ζωή του αλλά θα μας δώσει και συμβουλές για το βόλεϊ.
Μ: Λοιπόν Γιώργο, πώς μπήκε το βόλεϊ στη ζωή σου;
Γ: Όταν ήμουνα μικρός, έβλεπα την αδερφή μου να παίζει βόλεϊ και επειδή μου άρεσε πολύ, αποφάσισα να ξεκινήσω να ασχολούμαι.
Μ: Πώς και πότε ξεκίνησες να παίζεις;
Γ: Ξεκίνησα να παίζω βόλεϊ στη Β’ Λυκείου με τη σχολική ομάδα. Σε αγώνα με αντίπαλο μια άλλη σχολική ομάδα, έπαιξα πολύ καλά και στο τέλος του αγώνα με κάλεσαν να παίξω στην ομάδα του Πανελληνίου.
Μ: Σε ποιες ομάδες έχεις παίξει και πού παίζεις τώρα;
Γ: Στα εφηβικά μου χρόνια ήμουν στην ομάδα του Πανελληνίου. Έπειτα πήρα μεταγραφή στην ομάδα του Πήγασου, που τότε ήταν Β’ εθνική κατηγορία. Στον Πήγασο παρέμεινα για τρία χρόνια και την Τρίτη χρονιά η ομάδα του Πήγασου ανέβηκε στην Α2 κατηγορία αντρών. Φέτος ξαναγύρισα στον Πανελλήνιο, όπου παίζουμε στην Α2 κατηγορία.
Μ: Τι απαιτεί το βόλεϊ;
Γ: Όσο εύκολο και αν φαίνεται το βόλεϊ τόσο δύσκολο είναι. Απαιτεί τρία βασικά πράγματα. Πρώτον, απαιτεί «μυαλό». Επειδή κατά τη διάρκεια του αγώνα απαιτούνται γρήγορες και στιγμιαίες αντιδράσεις, πρέπει το μυαλό του αθλητή να είναι συνεχώς σε εγρήγορση. Δεύτερον, βασική απαίτηση του βόλεϊ είναι η ικανότητα. Επειδή το βόλεϊ απαιτεί συγκεκριμένες δεξιότητες, για να τις «κατακτήσεις» χρειάζεται ιδιαίτερη προπόνηση και προσήλωση. Τρίτον και επίσης πολύ βασικό στο βόλεϊ, είναι η ομαδικότητα. Το βόλεϊ είναι από τα λίγα αθλήματα στα οποία για να πετύχεις το στόχο σου απαιτείται η απόλυτη συνεργασία όλων των παικτών. Αυτό σημαίνει ότι ο κάθε παίκτης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον συμπαίκτη του.
Μ: Οι προπονήσεις είναι σκληρές τι χρειάζονται και τι απαιτούν;
Γ: το βόλεϊ απαιτεί 100% συγκέντρωση στις προπονήσεις του. Επίσης, απαιτεί πειθαρχία στο πρόγραμμα των προπονήσεων, προσήλωση στις οδηγίες του προπονητή, πολύ γυμναστική και σωστή διατροφή.
Μ: Τι συμβουλεύεις τους νέους αθλητές;
Γ: Επειδή το βόλεϊ είναι άθλημα με πολλές δυσκολίες, τους συμβουλεύω να έχουν υπομονή και επιμονή και να κυνηγάνε το στόχο τους.

Μαρία Γεροδημήτρη (Α1)

1 σχόλιο στο “Συνέντευξη από τον παίκτη του βόλεϊ Γιώργο Κάκο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *