“Ενας στρογγυλοκέφαλος στη χώρα των μυτεροκέφαλων”

θεατροΠλοκή: Με λίγα λόγια, ένα παιδί με στρογγυλό κεφάλι γεννιέται για κακή του τύχη στη χώρα των μυτεροκέφαλων. Αυτό το παιδί όμως το υιοθετεί ο βασιλιάς της χώρας. Καθώς  μεγαλώνει και πηγαίνει σχολείο χρειάζεται να αντιμετωπίσει τρεις συμμαθητές του, οι οποίοι δεν σταματούν να το κοροϊδεύουν. Το προφανές μήνυμα που προσπαθεί να περάσει για τον σχολικό εκφοβισμό, δεν αφορά μόνο τους μαθητές, αλλά και τους δασκάλους και τους γονείς. Ειδικά στις μέρες μας, που το φαινόμενο αυτό έχει φτάσει σε ακραίες καταστάσεις.

Η ιστορία γενικά απευθυνόταν σε μικρά παιδιά και ήταν μάλλον κοινότυπη. Δεν λέω ότι έπρεπε να γράψουν αστυνομικό θρίλερ, αλλά για την ηλικία που ήθελαν να προσεγγίσουν ίσως έπρεπε να παρουσιάσουν κάτι διαφορετικά. Παρόλα αυτά, μερικές σκηνές, ήταν πολύ αστείες και ευρηματικές με πετυχημένες ατάκες.

Ηθοποιία: Έμεινα πολύ ευχαριστημένη με τους ηθοποιούς. Αν και οι περισσότεροι δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστοί (εκτός από τον Κώστα Βουτσά), είχαν «μπει» στους ρόλους τους και δεν τους ενοχλούσαν οι φωνές των θεατών κι έδειχναν να χαίρονται την παράσταση.

Σκηνικά/Κοστούμια/Κατασκευές: Σε θέμα σκηνικών και κατασκευών το έργο ήταν φτωχό. Γενικά είχε μόνο τα απαραίτητα, απλά φτιαγμένα. Αντιθέτως τα κοστούμια ήταν πιο χρωματιστά και φανταχτερά, διαφορετικά σε κάθε χαρακτήρα ώστε να μπορούμε να τους ξεχωρίσουμε εύκολα.

Ήχος/Μουσική: Δεν είναι πολλά τα σχόλιά μου. Ο ήχος, ήταν σχετικά καλός, και η μουσική επένδυση μάλλον υποτυπώδης, χωρίς υπερβολές.

Αρχικά η παράσταση δεν μου έκανε την καλύτερη εντύπωση, γιατί θεώρησα ότι δεν ταιριάζει στην ηλικία μας. Τελικά όμως, άξιζε τον κόπο που πήγαμε και το είδαμε με το σχολείο μας και θα συνιστούσα να το δείτε και εσείς με τον μικρό σας αδερφό/ή.

Βαθμός 6,5/10

Κωνσταντίνα Μπέλεση (Β3)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *