Η οικονομική κρίση μέσα από τα μάτια ενός εφήβου

efimeridaΤα προηγούμενα χρόνια, τα παιδιά μπορούσαν άνετα να αγοράζουν ρούχα και παπούτσια συχνά, ενώ τώρα ελάχιστες είναι οι φορές που  θα αγοράσουν κάτι καινούριο…
Οι έφηβοι όμως, έχουν και επιπλέον ανάγκες. Θέλουν να πηγαίνουν βόλτες με τους φίλους τους, κάτι που κάνουν σχεδόν όλα τα παιδιά στην ηλικία τους… Πρέπει όμως, να καταλαβαίνουν, ότι μερικές φορές, φέρνουν σε αρκετά δύσκολη θέση τους γονείς τους, ζητώντας τους χρήματα για να πάνε βόλτα.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν τα παιδιά, είναι ότι οι γονείς τους προσπαθούν να κάνουν οικονομίες για να μπορούν να εξασφαλίσουν τα βασικά αγαθά στην οικογένεια. Τα παιδιά νομίζουν ότι για την οικογένεια είναι όλα εύκολα και δεν καταλαβαίνουν ότι ζούνε σε μία κρίσιμη εποχή όπου δεν υπάρχει οικονομική άνεση, γεγονός που σημαίνει ότι πρέπει να περιορίσουμε στο ελάχιστο τα προσωπικά μας έξοδα.

Γι’ αυτό και οι έφηβοι πρέπει να αρχίσουν να κατανοούν τους γονείς τους, για να μην τους στεναχωρούν ή να μην τους πιέζουν. Κάτι δηλαδή που θα βοηθήσει και τα ίδια τα παιδιά να αντιμετωπίζουν την οικονομική κρίση και να συμμετέχουν με ωριμότητα στα προβλήματα της οικογένειάς τους.

Λαμπερνάτου Άννα
Λύκου Δώρα(Β3)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *