Γιορτή των Τριών Ιεραρχών – Βράβευση Μαθητών

Τους Τρεις Ιεράρχες, τους Προστάτες της Παιδείας  τίμησε ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου στο πλαίσιο της «Γιορτής των Γραμμάτων», που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου στις 11.30 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου (Μ. Αλεξάνδρου 57).
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου τίμησε τους 38 αριστούχους μαθητές και μαθήτριες της Β΄ Τάξης Γυμνασίων και Λυκείων που αρίστευσαν κατά το σχολικό έτος 2018 – 2019. Ανάμεσά τους και η μαθήτριά μας Κυριακή Κεραμιδά που διακρίθηκε και αρίστευσε την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Την συγχαίρουμε και ευχόμαστε καλή πρόοδο και πάντα επιτυχίες.

Με αφορμή την σημαντική αυτή μέρα ευχόμαστε Χρόνια πολλά σε όλους τους μαθητές μας και σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα με την ελπίδα για μια παιδεία που θα αποβλέπει στο κτίσιμο μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας, που θα οδηγεί τους νέους σε μια όχι μόνο γνωστική αλλά και πνευματική ,συναισθηματική και συμπεριφοριστική ωριμότητα.

Τον 4ο ακόμη αιώνα μ. Χ. ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος έγραψε:  “Μεγάλην παρακαταθήκην ἔχομεν τά παιδία” καθώς και ότι “Τῆς τέχνης ταύτης (της παιδαγωγικής) οὐκ ἔστιν ἄλλη μείζων.” Ακολουθώντας τα βήματα των σπουδαίων αυτών παιδαγωγών και δασκάλων, επικεντρώνουμε την προσοχή και την αγάπη μας στους μαθητές μας γιατί ” αν γλυτώσει το παιδί , υπάρχει ελπίδα”