Επίσκεψη στο ΚΠΕ Αρναίας “Μες στα στενά σοκάκια της Αρναίας”

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 οι περιβαλλοντικές μας ομάδες επισκέφτηκαν το ΚΠΕ Αρναίας και συμμετείχαν στο πρόγραμμά του «Μες στα στενά σοκάκια της Αρναίας».

Οι μαθητές ενημερώθηκαν αρχικά για την ιστορία του τόπου και της παράδοσής του και στη συνέχεια με τη βοήθεια της παιδαγωγικής ομάδας του ΚΠΕ αναζήτησαν μέσα στον οικισμό τα σημάδια αυτής της παράδοσης και του πολιτισμού.

Η Αρναία, κεφαλοχώρι της Βόρειας Χαλκιδικής  στους πρόποδες του πυκνόφυτου ορεινού όγκου του Χολομώντα απέχει περί τα 75 χμ. από τη Θεσσαλονίκη.

Ο χαρακτηρισμός της ως «ιστορικός τόπος» από το Υπουργείο Πολιτισμού αιτιολογείται απόλυτα από την ύπαρξη αξιόλογου πολεοδομικού ιστού με κέντρο την πλατεία και διατηρητέων μνημείων σημαντικής αρχιτεκτονικής που την αναδεικνύουν ως έναν από τους αξιόλογους παραδοσιακούς  οικισμούς με καλντερίμια και πλακόστρωτα, αναπαλαιωμένα σπίτια και παραδοσιακούς ξενώνες μαζί με τη σπάνια φυσική και αισθητική ομορφιά.

Οι μαθητές μας συνεργάστηκαν με προθυμία και ελπίζουμε να απόλαυσαν αυτό το ταξίδι στη γνώση,στη φύση, στην ιστορία , στον πολιτισμό μας,  όπως και εμείς.      Οι υπεύθυνες καθηγήτριες : Μαλιούρη Κατερίνα, Τσομπανίδου Ξανθίππη, Χατζηδημητρίου Τένια.