« Πρόγραμμα Αδελφοποίησης Σχολείων Ελλάδας και Ρωσίας»

Το σχολείο μας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αδελφοποίησης των Σχολείων από την Ελλάδα και τη Ρωσία, συμμετείχε στην αποστολή που πραγματοποιήθηκε από 23 έως 27 Σεπτεμβρίου στη Ρωσία.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάπτυξη της ελληνικής και της ρωσικής γλώσσας μεταξύ των μαθητών με στόχο τη βελτίωση επικοινωνίας των μαθητών, η διαπολιτισμική προσέγγιση των δύο χωρών στη διαδικασία μάθησης μέσα από την ενίσχυση των πολιτιστικών δεσμών και η ανάπτυξη προσωπικών επαφών και επικοινωνίας μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά 13 Δημοτικά και 13 Γυμνάσια από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Κιλκίς και Ημαθίας με σχολεία από την περιοχή του Κρασνοντάρ και της Σταυρούπολης στη Νότια Ρωσία.

 Το σχολείο μας αδελφοποιήθηκε με το Νο 28 σχολείο στην πόλη του Νοβοροσίσκ. . Την ενέργεια αυτή χαιρέτησε και το Ελληνικό προξενείο που εδρεύει στη συγκεκριμένη πόλη καθώς επίσης και ο Δήμος του Νοβοροσίσκ.