” Χρώματα κι αρώματα στου δάσους τα φυλλώματα”


Δάσος  είναι ένα πολύπλοκο οικοσύστημα με φυτά και ζώα που χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη πυκνότητα δέντρων. Είναι ένα φυσικό αγαθό, με πολλαπλή σημασία και αξία για την ίδια τη ζωή. Στόχοι του προγράμματος μας είναι να αναδειχθεί η πολύπλευρη σχέση του ανθρώπου με το δάσος, να γνωρίσουν οι μαθητές την αξία του και τη σχέση του ανθρώπου με αυτό καθώς και να καλλιεργηθεί το αίσθημα της αρμονικής συνύπαρξης με τη φύση. Μέσω του προγράμματος υποστηρίζεται η ανάπτυξη της έννοιας του σεβασμού στη φύση και στον άνθρωπο που μόνο αν αποκτήσει  οικολογική συνείδηση θα μπορέσει να συμβάλλει ενεργά στη βελτίωση του περιβάλλοντος.

Υπεύθυνες προγράμματος

Δημητρακοπούλου Μαίρη (ΠΕ06) – Γκορτσίλα Κωνσταντίνα (ΠΕ86 )

Οι εναλλαγές εποχών αποτυπωμένες μέσα απο δημιουργίες των μαθητών:

Οι μαθητές συγκρότησαν τις παρακάτω ομάδες εργασίας:

 

♥ Mπορείτε να δείτε τα συννεφόλεξα που δημιουργήσαμε  με το WordArt και αναρτήσαμε στο παρακάτω Padlet

 

Στις 30 Οκτωβρίου με την περιβαλλοντική ομάδα επισκεφθήκαμε το Βοτανικό Κήπο της Ηλιούπολης. Εκεί είδαμε πολλά και διαφορετικά λουλούδια, δέντρα και θάμνους. Ο Βοτανικός Κήπος είναι μεγάλος και έχει ένα θερμοκήπιο. Η γεωπόνος του Βοτανικού Κήπου μας εξηγούσε την καταγωγή και τις ιδιότητες του κάθε φυτού. Ήταν πολύ ωραία και μάθαμε πολλά πράγματα.                                                                                                                   (Συντάκτρια: Γιασμίν)

Στις 30 Οκτωβρίου, πήγαμε έναν περίπατο στο Βοτανικό Κήπο και είδαμε πολλά είδη λουλουδιών, δέντρων και άλλων φυτών. Βγάλαμε πολλές φωτογραφίες με τα φυτά που μας έκαναν εντύπωση. Μπήκαμε στο θερμοκήπιο του Κήπου και είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά έναν μικρό καταρράκτη, πανέμορφα νούφαρα και άλλα φυτά που αναπτύσσονται σε ζεστό περιβάλλον. Μου άρεσε πολύ και με την πρώτη ευκαιρία θα ήθελα να πάω πάλι.
Συντάκτρια: Μαριλένα

 

Κάνετε λήψη του αρχείου .htm
στο οποίο σας
οδηγεί η επιλογή του συνδέσμου
της διπλανής
εικόνας και μετά άνοιγμα 
 

 

 

 

 

Βιωματική Δράση στο εργαστήρι Η/Υ του σχολείου μας: Μαθαίνω να αναγνωρίζω τα βότανα από τη μυρωδιά τους (16/01/19)
Ένα δάσος είναι γεμάτο μυρωδιές!  Μαθαίνω να αναγνωρίζω τα βότανα από τη μυρωδιά τους, συζητούμε για τη χρήση τους στη διατροφή και τα οφέλη τους στη υγεία μας. Στην επόμενη συνάντηση θα ακολουθήσουν γευστικές δοκιμές!!!

 

 

Βιωματική Δράση στο εργαστήρι Η/Υ του σχολείου μας: Μαθαίνω να αναγνωρίζω τα βότανα από τη γεύση τους (23/01/19)