«Μαθητές σε ρόλο διπλωμάτη»

 

διπλωματης2

Στις 16, 17 και  18 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, η 1η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση των Επιτροπών του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με τίτλο “Μαθητές σε ρόλο διπλωμάτη”

Στόχος του εγχειρήματος ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν  στην προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, καθώς και η  γνωριμία και εξοικείωσή τους με ζητήματα εφαρμογής των σχετικών διεθνών Συμβάσεων του ΟΗΕ.

Σε ρόλο διπλωμάτη από το σχολείο μας συμμετείχαν οι μαθήτριες Ιατροπούλου Μαρία, Μπαξεβανίδου Νικολέτα, Ντάμπου Μαργαρίτα, Ραμανδάνη Αναστασία και Τόλιου Χριστίνα οι οποίες διέπρεψαν παρότι συμμετείχαν σε επιτροπές με μαθητές/τριες Λυκείου. Οι μαθήτριές μας προετοιμάστηκαν με την βοήθεια της Διευθύντριας  κ. Μαζηρίδου Ε. , της Υποδιευθύντριας  κ. Παπαϊωάννου Κ. και της φιλολόγου κ. Χατζηδημητρίου Σ.

Να σημειωθεί οτι στην Ιατροπούλου Μαρία απονεμήθηκε το τρίτο βραβείο αγορητή ενώ ευχαριστήρια μνεία απέσπασαν οι μαθήτριες Μπαξεβανίδου Νικολέτα και Ραμανδάνη Αναστασία.

Θερμά συγχαρητήρια και ευχόμαστε η προσπάθεια να συνεχιστεί για το σχολείο μας.

ιατροπουλου Μαργαριτα Νικολετα Χριστινα