Μουσικές στιγμές χαράς στο σχολείο μας
Στις 17 Δεκέμβρη και στο πλαίσιο της φετινής μας δράσης «Η Τέχνη στην Εκπαίδευση» το σχολείο μας πλημμύρισε από μουσικές μελωδίες, χαρά και γέλια, χάρη στη φοιτήτρια και στους φοιτητές και από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Ο Νικόλας Ποταμούσης στο τραγούδι, η Κωνσταντίνα Ευθυμίου στο στεριανό λαγούτο, ο Παναγιώτης Μαυριανός στο παραδοσιακό βιολί, ο Νικόλας Κατσουράκης στα παραδοσιακά κρουστά και ο Γιάννης Μαντέλος στο κανονάκι, με πολύ ενθουσιασμό παρουσίασαν στους μαθητές τα μουσικά τους όργανα και μοιράστηκαν μαζί μας το μεράκι, τη γνώση και την αγάπη τους για τη μουσική. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε και στην κυρία Ευσταθία Δήμου, δασκάλα τραγουδιού, η οποία, γνωρίζοντας τους φοιτητές, ανέλαβε την πρωτοβουλία της πρόσκλησής τους στο σχολείο μας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην πραγματοποίηση αυτής της όμορφης δράσης.
Οι μαθητές μας συμμετείχαν ενεργά και με αυθορμητισμό, τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια και κάλαντα μαζί με τους μουσικούς, χόρεψαν, χειροκρότησαν και διασκέδασαν μέσα από την ψυχή τους. Για λίγη ώρα, το σχολείο μας μεταμορφώθηκε σε τόπο γιορτής, όπου η μουσική έγινε τρόπος επικοινωνίας.
Τέτοιες δράσεις δείχνουν πόσο σημαντικό είναι το σχολείο να ανοίγεται στον πολιτισμό και στους νέους ανθρώπους που τον υπηρετούν με μεράκι .
Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στη μουσική και ακαδημαϊκή τους πορεία και ελπίζουμε αυτή η μουσική συνάντηση να αποτελέσει την αρχή για πολλές ακόμη δημιουργικές στιγμές στο σχολείο μας και να έχουμε ξανά την ευκαιρία να τους φιλοξενήσουμε στο μέλλον.
Υπεύθυνοι καθηγητές:
Αλεξάνδρα Μπέλλου
Χριστίνα Γκολομάζου
Χαρίλαος Ζαχαρής
Ιωάννης Βαρβάρας
Ευγενία Παλιάτσου































Πρόσφατα σχόλια