4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΤΑΣ

Παρέχεται από το Blogs.sch.gr

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ)

Δεκ 20225

 

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ)

IMG 20221202 100144 IMG 20221205 165124

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου και καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με την υιοθέτηση του Προγράμματος Δράσης για τα ΑμεΑ το Δεκέμβριο του 1992. Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Το σχολείο μας, που είναι ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένο σε θέματα αναπηρίας, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου  τίμησε τη συγκεκριμένη μέρα. Οι μαθητές αποσαφήνισαν τον ορισμό των ΑμεΑ και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα και τις δυσκολίες τους στην ελληνική κοινωνία. Στη συνέχεια έγινε προβολή ταινιών με θέμα την αναπηρία.

Η Α΄ και Β΄ Τάξη παρακολούθησαν την ταινία «Το θαύμα» με πρωταγωνιστή ένα δεκάχρονο αγόρι με παραμόρφωση προσώπου το οποίο αναγκάζεται να αφήσει πλέον την κατ΄ οίκον διδασκαλία και να πάει σχολείο.

Η Γ΄ Τάξη παρακολούθησε την ταινία «Front of the class». Η ταινία αφηγείται την πραγματική ιστορία του Brad Cohen που έχει το σύνδρομο Tourette (Κληρονομική νευροψυχιατρική
διαταραχή που ξεκινά από την παιδική ηλικία). Με τη βοήθεια της μητέρας
του και την υποστήριξη του διευθυντή του σχολείου του, ο Brad γίνεται
τελικά ένας δάσκαλος βραβευμένος πάρα τις δυσκολίες που θα συναντήσει.

 

από κάτω από: Δράσεις, Εκπαιδευτικά προγράμματα, Πολιτιστικές| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ)    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια

   

     4ο    ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΤΑΣ

  Πώς θα έρθετε στο σχολείο μας: ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

   

   

   

   12

  Στεγαζόμαστε σε κτηριακό συγκρότημα το οποίο πληροί τις προϋποθέσεις για την ομαλή λειτουργία του σχολείου. Το σχολείο βρίσκεται σε κοινό αύλειο χώρο με το  4ο ΓΕΛ Άρτας.

  Το κτήριο είναι παλαιό, αποτελείται από 6 αίθουσες των κανονικών τμημάτων εκ των οποίων οι 4 διαθέτουν υπολογιστές και προτζέκτορα ενώ οι υπόλοιπες με συμβατικούς πίνακες, 1 εργαστήριο πληροφορικής εξοπλισμένο με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προτζέκτορα και οθόνη προβολής, 1 αίθουσα φυσικών επιστημών με προτζέκτορα, 1 αίθουσα ξενόγλωσσων μαθημάτων με προτζέκτορα, 1 αίθουσα μουσικής μη εξοπλισμένη, 1 αίθουσα των καλλιτεχνικών. Επίσης δύο μικρές αίθουσες των τμημάτων ένταξης και 1  αίθουσα της ομάδας ΕΔΥ. Διαθέτει δυο αύλειους χώρους, εκ των οποίων ο 1ος  διαθέτει ένα διαγραμμισμένο γήπεδο Καλαθοσφαίρισης και ο 2ος ένα γήπεδο Πετοσφαίρισης,  καθώς και κλειστό Γυμναστήριο κοινό με το 4ο Λύκειο.

                                                                          ΑΥΛΗ

                                                                   

                                                                     ΕΙΣΟΔΟΣ

  Οι Τοιχογραφίες είναι έργα του κ.Τσιούρη Αλέξανδρου Καθηγητή Καλλιτεχνικών του σχολείου μας με τη συνδρομή των μαθητών μας.

                                   

                                                    ΣΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΟΡΟΦΟΙ

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

  252607991 276070464451897 2121704300769815085 n

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

   

                                                ΓΡΑΦΕΙΟ  ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

   

   

  ΒΡΑΒΕΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

         ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

  1.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

  2.ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ(ΓΑΛΛΙΚΗΣ)

  IMG 20220204 134204

   

  3.ΦΥΣΙΚΗΣ

  ΚΑΙ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ  

     Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
  Αντίθεση
  Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων