IMG 0441de4cb70e25fb07fc5917b959dc29 V

Θεατρική παράσταση ” Η Λυσιστράτη από τα Λιόσια”

Η θεατρική ομάδα του σχολείου μας αποτελούμενη  από 23 μαθητές (κατά κύριο λόγο της Α’ και Β΄ τάξης καθώς και μια μαθήτρια της Γ’) ετοίμασε και παρουσίασε στους μαθητές όλων των τάξεων και τους εκπαιδευτικούς την τελευταία μέρα των μαθημάτων τη θεατρική παράσταση ” Η Λυσιστράτη από τα Λιόσια“, βασισμένο στην  ομώνυμη κωμωδία του σπουδαίου ποιητή του 5ου π.χ., Αριστοφάνη. Αν και το έργο που ανέλαβαν τα παιδιά ήταν δύσκολο και πρωτόγνωρο για τα περισσότερα από αυτά, το αποτέλεσμα ήταν από κάθε άποψη άρτιο,  καθώς εργάστηκαν για αυτό αγόγγυστα επί επτά ολόκληρους μήνες και μάλιστα σε ώρες εκτός σχολείου, ακόμη και σε περιόδους διακοπών και αργιών. Η θεατρική παράσταση έγινε στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος : ” Δουλεύοντας για την Ειρήνη” που έχουν αναλάβει οι εκπαιδευτικοί: Καψή Ευγενία, Ατζάμπου Ελευθερία και Πετροπούλου Πεντζεχρή.

Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε  τον καθηγητή εικαστικών του σχολείου μας κ. Αλέξανδρο Αλεξανδρή για τη δημιουργία του σκηνικού και φυσικά τους γονείς που στάθηκαν αρωγοί σε όλο αυτό το εγχείρημα και μας στήριξαν έμπρακτα με όποιον τρόπο μπορούσαν κυρίως σε ό,τι αφορά την εμφάνιση των κοριτσιών, τις κομμώσεις και την ψιμυθίωση.

Εκτός από τις δύο παραστάσεις που δόθηκαν στις 29 Μαϊου για τους μαθητές, έχει προγραμματιστεί άλλη μια παράσταση στις 19 Ιουνίου στη γιορτή λήξης του σχολικού έτους που ετοιμάζεται από το σύλλογο διδασκόντων όπου εκεί θα μπορούν να παρακολουθήσουν την παράσταση και όσοι γονείς και κηδεμόνες το επιθυμούν.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:                                                                                                                                                               Η Λυσιστράτη, μια δυναμική Αθηναία του 5ου αι. π.Χ. καταστρώνει ένα σχέδιο για να σταματήσει τον πόλεμο μεταξύ Αθηναίων και Πελοποννησίων και να επιστρέψουν οι άνδρες στα σπίτια τους. Καλεί τις γυναίκες από όλη την Ελλάδα και τους προτείνει να μείνουν μακριά από τους άνδρες μέχρις ότου υπογραφεί συνθήκη ειρήνης.

Διαβάστε πατώντας  εδώ ένα άρθρο από το διαδίκτυο που εξηγεί για τα οφέλη που προσφέρει στα παιδιά η ενασχόληση με το θέατρο και η συμμετοχή τους  σε μια θεατρική ομάδα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ονόματα των μαθητών και των μαθητριών, καθώς και των γονέων που μας βοήθησαν δεν αναφέρονται λόγω προστασίας προσωπικών δεδομένων. Για τον ίδιο λόγο δεν μας επιτρέπεται να δημοσιεύσουμε φωτογραφικό υλικό από την παράσταση χωρίς την έγγραφη άδεια των κηδεμόνων τους.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση