Picture_for_platform

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “WALK THE GLOBAL WALK”

Το σχολείο μας -όπως και άλλα 7 σχολεία του Δήμου Φυλής- συμμετέχει- στο διακρατικό πρόγραμμα “Walk the global walk”, το οποίο υλοποιούν 11 χώρες της Ευρώπης. Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών για τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης που έχει θέσει ο ΟΗΕ. Στο πρόγραμμα συμμετέχει ο Δήμος Φυλής και η Actionaid και δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στον 11ο στόχο, που είναι οι βιώσιμες πόλεις και κοινότητες.

Η πρώτη συνάντηση εκπροσώπων των μαθητών έγινε στις 19/2/2019 και η δεύτερη στις 13/3/2019 στην αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη” του Δημαρχείου Φυλής. Οι μαθητές, καθώς και οι εκπαιδευτικοί που τους καθοδηγούν στην υλοποίηση του προγράμματος, αντάλλαξαν απόψεις για το πώς οραματίζονται τον Δήμο τους με βάση τη βιώσιμη ανάπτυξη και σχεδίασαν σχετικές δράσεις (επισκέψεις σε σημεία του Δήμου, δενδροφυτεύσεις, ανακύκλωση, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες κ.λπ.) τις οποίες θα παρουσιάσουν την εβδομάδα 8-12/4/2019. Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων θα είναι η 12η Απριλίου, κατά την οποία όλα τα συμμετέχοντα σχολεία θα παρουσιάσουν συνοπτικά τις δράσεις τους σε ειδικά περίπτερα και με συναυλία στην κεντρική πλατεία των Άνω Λιοσίων.

Το σχολείο μας θα παρουσιάσει στις 11/4/2019 τη θεατρική παράσταση “Όρνιθες” του Αριστοφάνη στην αίθουσα εκδηλώσεων, με κοινό μαθητές και μαθήτριες από άλλα σχολεία της περιοχής. Υπεύθυνες καθηγήτριες: Καμαρινοπούλου Αγγελική, Ατζάμπου Ελευθερία, Καψή Ευγενία και Λιπάρου Βάνα. 

Περισσότερα στοιχεία για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

https://www.walktheglobalwalk.eu/bg/news/greece/365-13-2-



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση