image-0-02-04-da732a8cb1c1f91850e0785224e1f1924797ea4839e8d5976fc9d1233cebba05-V

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τη θεατρική παράσταση “Βερενίκη” του Ρακίνα παρουσίασε ομάδα εκπ/κών Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Αττικής στις 30 και 31 Μαρτίου 2018 στην Ελευσίνα (Παγκάλου και Κίμωνος 11, αίθουσα “Στέκι”). Η παράσταση ήταν εξαιρετική από κάθε άποψη, ενώ από τους συμμετέχοντες εκπ/κούς ο “δικός μας”  κ.Τσούπρας ερμήνευσε καταπληκτικά τον Αντίοχο!!! Από το σχολείο μας την παράσταση παρακολούθησαν η κ. Καλαφάτη Αθ. και η κ. Καψή Τζ.. Μπράβο σε όλους τους συναδέλφους για την πολύμηνη προσπάθεια και το εκπληκτικό αποτέλεσμα!!

Ο Ρακίνας ήταν ένας σπουδαίος θεατρικός συγγραφέας στη Γαλλία του 17ου αιώνα, ισάξιος του Μολιέρου και του Κορνέιγ. Το έργο του “Βερενίκη” είναι μια λιτή και περιεκτική τραγωδία με βασικό θέμα μια αισθηματική ιστορία στη Ρωμαική Αυτοκρατορία: ο Τίτος πηγαίνει στη Ρώμη για να αναλάβει την εξουσία, ενώ στο πλευρό του βρίσκεται η Βερενίκη, βασίλισσα της Παλαιστίνης. Οι δυο τους πρόκειται να παντρευτούν αλλά η Σύγκλητος είναι αντίθετη με αυτό το γάμο. Το ίδιο και ο βασιλιάς Αντίοχος, που την αγαπάει… Η ανατροπή γίνεται όταν η Βερενίκη επιλέγει να φύγει μακριά κι από τους δύο, ως ανεξάρτητο υποκείμενο με δική του βούληση.

Το έργο χαρακτηρίζεται από τη “μεγαλειώδη θλίψη” που προκαλούν τα ανεκπλήρωτα πάθη, ενώ δε λείπουν τα παιχνίδια εξουσίας.

~Συντελεστές της παράστασης

●Ηθοποιοί: Σιδέρη Ελένη, Μπενέκος Θανάσης, Σπυροπούλου Γιάννα, Τσούμπος Θανάσης, Τσούπρας Γιώργος, Τσινιαράκης Νίκος, Τσινιαράκη Σοφία, Τσαντζαλής Γιώργος, Φουλίδη Ξανθίππη

●.Ξύλινες κατασκευές: Τσαντζαλής Γιώργος

● Επεξεργασία βίντεο: Δροσίνης Γιώργος

● Τεχνική υποστήριξη: Μάκη Σοφία

● Πιάνο: Παππάς Άκης

● Σκηνοθεσία: Σταθοπούλου Κων/να

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση