ΕΠΑΙΝΟΣ ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ

“ΟΧΙ ΣΤΟ BULLING”: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (2015-2016)

οχο στο μπουλινγκ

Το σχολικό έτος 2015-2016 υλοποιήθηκε στο σχολείο μας το Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με τίτλο «ΟΧΙ στο BULLING» με ομάδα μαθητών από όλες τις τάξεις υπό την καθοδήγηση της κας Ντούρου Ελ. (Φυσικού), της κας Καλαφάτη Αθ. (Οικιακής Οικονομίας) και του κου Τσούπρα Γ. (Θεολόγου). Μερικές από τις διαστάσεις του θέματος που ερευνήθηκαν είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ατομικές αξίες, η διαχείριση των συναισθημάτων, η ανάπτυξη της ενσυναίσθησης (κατανόησης), τα βασικά στοιχεία του σχολικού εκφοβισμού (μορφές βίας, χαρακτηριστικά, αίτια, συνέπειες), η ένταση του φαινομένου στο σχολείο, όπως και δράσεις πρόληψης και αντιμετώπισής του. Η μελέτη των υποθεμάτων ήταν ομαδική και με έμφαση στη βιωματική γνώση (ασκήσεις αξιοποίησης της δυναμικής της ομάδας, ασκήσεις επικοινωνίας, παιδαγωγικά παιχνίδια, ενίσχυση των επικοινωνιακών και συνεργατικών δεξιοτήτων των μαθητών, αξιοποίηση μελετών περίπτωσης, εικόνων, βίντεο, παραμυθιών. Το πρόγραμμα συνδέθηκε με την Πληροφορική (χρήση υπολογιστή για άντληση πληροφοριών και εικόνων, συγγραφή ερωτηματολογίων και τελικής εργασίας), τα Καλλιτεχνικά (κατασκευή αφίσας-τεχνήματος) και τη Γλώσσα (συγγραφή και επεξεργασία κειμένων).

Στη γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς οι μαθητές της ομάδας παρουσίασαν συνοπτικά το πρόγραμμα που υλοποίησαν, αποσπώντας πολύ θετικά σχόλια από μαθητές, καθηγητές και γονείς που την παρακολούθησαν.  

Δείτε τον έπαινο που δόθηκε στο σχολείο από την Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας κα Παπαπανούση Χρ. και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής κ. Αργυρίου Αργ. 

ΕΠΑΙΝΟΣ ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση