ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΜΟΥΣΕΙΟΣΚΕΥΗ (2013-2014)

Στην ενότητα “η Τέχνη» της αρχαϊκής εποχής” στο μάθημα της Ιστορίας της Α΄ Γυμνασίου οι μαθητές και των τριών τμημάτων είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τη Μουσειοσκευή «Ένας Αρχαίος Ναός», την οποία το σχολείο μας δανείστηκε από το Νέο Μουσείο Ακρόπολης. Έτσι βοηθήθηκαν να μελετήσουν και να κατανοήσουν την αρχιτεκτονική των ναών, με έναν τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό.
Η μουσειοσκευή περιλάμβανε ένα πρόπλασμα του Παρθενώνα σε κλίμακα 1:800, τρεις κίονες, έναν δωρικό, έναν ιωνικό και έναν κορινθιακό και 16 σφραγίδες με τις οποίες οι μαθητές έπαιξαν και συνέθεσαν τους τρεις ρυθμούς.
Με τη βοήθεια ενός βιβλίου που περιέγραφε τους αρχαίους ναούς, τη χρήση και λειτουργία τους, τη μορφολογία, τον γλυπτό και γραπτό τους διάκοσμο, καθώς και την κατασκευή τους τα παιδιά μπόρεσαν να μελετήσουν αρχαία και νεοκλασικά κτήρια. Το βιβλίο συνοδευόταν από σχέδια και 16 καρτέλες με φωτογραφίες των πιο γνωστών ναών που σώζονται σε καλή κατάσταση σε όλη την Ελλάδα.
Επίσης τα παιδιά παρακολούθησαν στον βιντεοπροβολέα την ταινία «Ένας αρχαίος Ναός» και έπαιξαν αντίστοιχα ψηφιακά παιχνίδια.

7_3_KitsNaos

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση