ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
( Έδρα : Σχολικό κτίριο 1ου Δημ. Άνω Λιοσίων
τηλ. 6977922678, 6934617981)

Δήμος Φυλής, 8/7/ 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ ΣΕ
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ

Η ΄Ενωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Άνω Λιοσίων εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της και καταγγέλει τη πρόθεση της κυβέρνησης να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι Σχολικοί Φύλακες.

Σε μιά περίοδο όπου βάλλεται έντονα η δημόσια και δωρεάν παιδεία μέσα από τις περιορισμένες οικονομικές επιχορηγήσεις, τις σχεδιαζόμενες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και τις μειώσεις του αριθμού των εκπαιδευτικών, αντιμετωπίζουμε επιπλέον και την ανασφαλή λειτουργεία των σχολείων λόγω της αιφνιδιαστικής και αδικαιολόγητης απόφασης για τους Σχολικούς Φύλακες.

Στη πόλη μας η φύλαξη των σχολείων και η επάρκεια της σχολικής στέγης, αποτελούν θέματα πρώτης προτεραιότητας και άμεσης αντιμετώπισης.

Στη σχολική χρονιά που μόλις πέρασε βιώσαμε έντονες καταστάσεις εμπρησμού και καταστροφής σχολικών αιθουσών, κλοπών ηλεκτρονικού εκαπαιδευτικού υλικού, κλοπές σε κυλικεία, καθώς και κρούσματα εξωσχολικής βίας με επιθέσεις σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα δηλωσε αδυναμία λόγω ανεπάρκειας προσωπικού και μέσων να φυλάξει τα σχολεία.

Είναι δυνατόν να παίρνονται σε μια νύχτα τέτοιες αποφάσεις που αφορούν την ασφαλεια των μαθητών – παιδιών μας και τη διασφάλιση των χωρων που εκπαιδεύονται; Αν δεν υπάρξουν σχολικοί φύλακες αναρωτιέται κανείς τι θα συμβεί;

Η Ένωση Γονέων Άνω Λιοσίων:

– Καλεί όλους τους γονείς να είναι σε διαρκή επαγρύπνηση για την ουσιαστική και δυναμική αντιμετώπιση τέτοιων αποφάσεων.

– Στέκεται δίπλα στους σχολικούς φύλακες που εργάζονται και προσφέρουν στα σχολεία μας.

– Δηλώνει τη πλήρη αντίθεση στην απόφαση καταργησής τους, συμμετέχοντας παράλληλα σε κοινή δράση με ανώτερα όργανα του γονεικού κινήματος, αλλά και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχουν την αρμοδιότητα.

Με τιμή για το ΔΣ,

Νίκος Χατζητρακόσιας Παπανδρέου Γεωργία
Πρόεδρος Γενική Γραμματέας

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση