ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ (ΓΚΑΖΙ) (5/2/2013)

γκαζι Στις 05/02/2013, ημέρα Τρίτη, στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας, η Α΄ Τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκε το χώρο του πρώην εργοστασίου φωταερίου, την σημερινή Τεχνόπολη.
Ο μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του εργοστασίου και εντυπωσιάστηκαν από όσα άκουσαν για την όλη διαδικασία παραγωγής φωταερίου και τον τρόπο με τον οποίο φωτιζόταν η πόλη των Αθηνών. Επίσης, συνειδητοποίησαν πώς μια γαλλική επένδυση στο χώρο των Αθηνών έδωσε την τεχνογνωτσία και τα μέσα για να αναπτυχθούν στη γύρο περιοχή πλήθος άλλες βιοτεχνίες και βιομηχανίες όπως το Ελληνικό Πιλοποιείο, το εργοστάσιο παραγωγής κρασιών Καμπάς, το εργοστάσιο Στρωματεξ, η Σοκολατοβιομηχανία Παυλίδης, το εργοστάσιο Γιώτης, η ΕΒΓΑ, και πολλά άλλα. Αυτή η ανάπτυξη της βιομηχανικής περιοχής προσέλκυσε εργαζόμενους από όλη την χώρα. Εξάλλου, η λειτουργία του Φωταερίου έδωσε την δυνατότητα να φωτιστεί για πρώτη φορά η πόλη στις αρχές του περασμένου αιώνα. Η δημιουργία του εργοστασίου παραγωγής γκαζιού δημιούργησε θέσεις εργασίας στο ίδιο το εργοστάσιο όπου εκπαιδεύτηκαν πλήθος εργαζομένων στα διάφορα στάδια λειτουργίας του, υπό την πλήρη επίβλεψη του Δήμου Αθηναίων.
Μετά την ξενάγηση οι μαθητές ξεκουράστηκαν στον πολύ όμορφα διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο, ο οποίος πλέον χρησιμοποιείται ως Μουσείο, γκαλερί έργων μοντέρνας τέχνης και χώρος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων .

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση