ΜΝΗΜΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ (ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012)

Στις 16 Νοεμβρίου 2012 ημέρα Παρασκευή στις 9.30 πμ ξεκίνησε ο εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου της 17ης Νοέμβρη. Υπεύθυνες για τον εορτασμό είναι οι κ Καψή Ευγ. ΠΕ06 φιλόλογος Αγγλικής Γλώσσας, Καλαφάτη Αθ. ΠΕ15 καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας,. Το εορταστικό πρόγραμμα περιελάμβανε: ομιλία της Δ/ντριας Μ. Γκιζιάκη, χαιρετισμό του κ. Χατζητρακόσια προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Πατέρα Ιγνάτιου, την θεατρική παράσταση και δρώμενο «Προσκλητήριο Νεκρών».
Οι υπεύθυνες καθηγήτριες με παιδαγωγική ευθύνη και επαγγελματική ευσυνειδησία, χωρίς να υπολογίσουν κόπους και χρόνο, αξιοποίησαν πάνω από 50 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας για την ολοκλήρωση και παρουσίαση της τρίπρακτης θεατρικής παράστασης και του δρώμενου «Προσκλητήριο νεκρών». Οι συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες με την καθοδήγηση και την βοήθεια των καθηγητριών τους βελτίωσαν τις ειδικές δεξιότητες, ικανότητες και ταλέντα τους που δεν θα μπορούσαν να τις αναπτύξουν εύκολα κατά την διάρκεια της μαθησιακής διαδικασίας. Οι συμμετέχοντες ανέπτυξαν επίσης τις μαθησιακές δεξιότητες της υπεύθυνης, πειθαρχημένης και μεθοδικής εργασίας και της συνεργατικής εργασίας. Αυτές οι δεξιότητες είναι απαραίτητες για την ομαλή μαθησιακή διαδικασία και πρόοδο των μαθητών, έτσι οι κόποι των συμμετεχόντων, αλλά και η μικρή όχληση που υπάρχει λόγω των προβών της εκδήλωσης, αποζημιώνονται από το μακροπρόθεσμο όφελος που προκύπτει για τους μαθητές αλλά και γενικότερα την μαθησιακή διαδικασία.
Η παράσταση ανάπτυξε το αισθητικό κριτήριο των θεατών και επικοινώνησε στους παρευρισκόμενους το χρονικό, το κοινωνικό γίγνεσθαι της εποχής, τα αίτια και το κλίμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με τρόπο παιδαγωγικά κατάλληλο για εφήβους, ανεμπόδιστο και ευχάριστο. Τα χορωδιακά τμήματα του έργου και των δρώμενων παρουσιάστηκαν από την 30/μελή χορωδία του σχολείου μας υπό την ευθύνη της κ. Πιερρακέα . ΠΕ16 Μουσικό, η οποία χρησιμοποίησε γνωστά και άγνωστα τραγούδια που ενέπνευσαν και καθοδήγησαν την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η επιλογή της μουσικής επένδυσης συνέβαλε ώστε αβίαστα να μεταφερθεί στους θεατές το κλίμα και οι κοινωνικές διεργασίες της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Τα σκηνικά της παράστασης επιμελήθηκε με ιδιαίτερη φροντίδα ομάδα ταλαντούχων μαθητών και μαθητριών μας με την καθοδήγηση της κ. Καλιτσουνάκη Αικ. ΠΕ08 Εικαστικό, της κ. Λιπάρου Β. ΠΕ05 Φιλόλογος Γαλλικής Γλώσσας. Η συμβολή της κ. Λιπάρου στην επιτυχία του δρώμενου ήταν σημαντική και ουσιαστική. Επίσης, η τεχνική βοήθεια για την επιτυχία της παράστασης οφείλεται στους κ. Λουκιανού Ειρ. ΠΕ19 καθηγήτρια πληροφορικής και κ. Αργυράκη Γ. ΠΕ17 τεχνολόγο.
Για την παιδαγωγικά και αισθητικά πετυχημένη παράσταση δεν δούλεψε μόνο πάνω από το ¼ των μαθητών και μαθητριών μας και το 1/3 των καθηγητών και καθηγητριών μας, αλλά με μεγάλη προθυμία μας συμπαραστάθηκαν φορείς της περιοχής μας καθώς και το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Φυλής στους οποίους απευθυνθήκαμε. Την επιτυχία της εκδήλωσης έδειξαν και τα ενθουσιώδη σχόλια των γονιών και των μαθητών που παρακολούθησαν την παράσταση αλλά και το παρατεταμένο χειροκρότημα.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση