ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821 (22/3/2013)

Μονόπρακτο της γιορτής της 25ης Μαρτίου

Στο 4ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαρτίου 2013, ημέρα Παρασκευή, υπό την καθοδήγηση και επιμέλεια των φιλολόγων του σχολείου κ. Κατσίμπελη Γεωργίας και Μαντά Ιωάννας, οι οποίες διαμόρφωσαν το «Χρονικό» με βάση της προσωπικότητες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην νικηφόρα έκβαση της Επανάστασης του 1821. Η διάρθρωση του χρονικού με βάση τους ήρωες του 21, απεδείχθη παιδαγωγικά έφυής και συνεπήρε το ενδιαφέρον γονιών και μαθητών, οι οποίοι παρακολούθησαν την απέριττη εκδήλωση με προσήλωση αλλά και ενθουσιασμό. Το Χρονικό διανθίστηκε από ποιήματα και λαϊκά και δημοτικά-κλέφτικα τραγούδια. Οι απαγγελίες ήταν πολύ καλά δουλεμένες και οι συμμετέχοντες μαθητές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. 

 

Σκηνικά της 25 ΜαρτίουΣκηνικά 25 Μαρτίου των ποιημάτων μεγάλων Ελλήνων ποιητών. Με την καθοδήγηση των υπεύθυνων για την εκδήλωση καθηγητριών οι συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες ανέδειξαν δεξιότητες και ταλέντα που είναι δύσκολο να αναδειχθούν στην καθημερινή μαθησιακή διαδικασία. Στην εκδήλωση έδωσε ιδιαίτερο τόνο το θεατρικό μονόπρακτο της Μαντώς Μαυρογένους, το οποίο απέδωσαν με εξαιρετική ερμηνεία οι μαθήτριες Μαροπούλου Ελ. και Πετροπούλου Στ., οι οποίες καταχειροκροτήθηκαν από γονείς και μαθητές.
Τη μουσική επένδυση της εκδήλωσης με λαϊκά, βυζαντινά-θρησκευτικά και δημοτικά-κλέφτικα τραγούδια είχε η κ. Πιερακέα Κωνσταντίνα-Άννα η οποία δίδαξε στους μαθητές τα τραγούδια και επιμελήθηκε το χορωδιακό μέρος της εκδήλωσης. Η επιτυχής επιλογή των τραγουδιών έδωσε μια σύγχρονη και ταυτόχρονα παραδοσιακή νότα ζωντάνιας στην εκδήλωση. Η όλη εκδήλωση ανέβασε το αισθητικό κριτήριο των μαθητών του σχολείου μας.
Τα σκηνικά φιλοτέχνησαν οι μαθητές μας με την καθοδήγηση της καθηγήτριας εικαστικών κ. Καλιτσουνάκη Αικατερίνης και επιμελήθηκαν οι φιλόλογοι ξένων γλωσσών κ. Λιπάρου Βασιλική και Καψή Ευγενία. Τα κοστούμια ήταν ευγενικό δάνειο από τις κ. Καμπόλη Ιωάννα του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής μας. Η μικροφωνική εγκατάσταση του κ Βασιλάρα Α. διατέθηκε από το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Φυλής και την χειρίστηκε ο μαθητής Δημόκας Ι.
Η εκδήλωση άνοιξε με το «Υπερμάχω» από την 30/μελή χορωδία. Ακολούθησαν χαιρετισμός της διευθύντριας κ. Γκιζιάκη Μαρία, ενώ διαβάστηκε το μήνυμα του Υφυπουργού του αρμόδιου Υπουργείου κ. Παπαθεοδώρου για την ημέρα κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων από την υποδιευθύντρια κ. Μπουρτζάκη Αγγ. Μετά το Χρονικό της Επανάστασης, το χορευτικό τμήμα του σχολείου μας υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας φυσικής αγωγής κ. Στεφάνου Μάρθας χόρεψε δημοτικούς χορούς από την ηπειρωτική και νησιωτική χώρα. Οι χοροί ξεσήκωσαν τους μαθητές και τις μαθήτριες που παρακολουθούσαν την εκδήλωση, οι οποίοι άρχισαν να χορεύουν και να χειροκροτούν. Ακολούθησε η απονομή βραβείων και επαίνων στους μαθητές και τις μαθήτριες που με τις πράξεις τους λάμπρυναν τη δράση της σχολικής μας κοινότητας. Την εκδήλωση έκλεισε η χορωδία με τον Εθνικό Ύμνο.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση