ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (21/3/2013)

Το σχολείο μας πραγματοποίησε την Πέμπτη 21 Μαρτίου εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής. Εκεί 30 μαθητές παρακολούθησαν πρόγραμμα της Βουλής αφιερωμένο στο Χαρίλαο Τρκούπη και την καθιέρωση της Αρχής της Δεδηλωμένης. Το πρόγραμμα ενθουσίασε τα παιδιά, καθώς ήταν βιωματικό και δεν απαιτούσε απλώς την αναπαραγωγή της διδαχθείσας ύλης.Κατανόησαν τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών τότε, το πολιτικό πλαίσιο, τις συγκρούσεις και τα προβλήματα που απαίτησαν την αλλαγή του πολιτικού συστήματος, καθώς αναπαρέστησαν τις εκλογές του 1872 υποδυόμενοι τους τότε υποψήφιους βουλευτές και διεξάγοντας «προεκλογική εκστρατεία».
Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στο χώρο συνεδριάσεων του Κοινοβουλίου και έβγαλαν φωτογραφίες στα βουλευτικά έδρανα. Οι μαθητές, δηλαδή, είχαν την ευκαιρία επισκεπόμενοι το «ναό της δημοκρατίας», το Κοινοβούλιο, όχι μόνο να εμπεδώσουν διαθεματικά στοιχεία της ύλης τους, αλλά και να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη συμμετοχής στους θεσμούς για τη βελτίωση της λειτουργίας τους και τη βελτίωση της ζωής όλων.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε ομαλά και μάλιστα το σχολείο μας δέχτηκε τα συγχαρητήρια των οργανωτών του προγραμμάτος για την άψογη συμπεριφορά και την ενθουσιώδη συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών μας στο πρόγραμμα.
Αρχηγός της εκδρομής ήταν η κα. Καμαρινοπούλου Αγγελική

Συνοδοί ήταν οι κυρίες Ατζάμπου Ελευθερία και Κατσίμπελη Γεωργία
ΚΑΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
26 Μαρτίου 2013

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση