ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ WALK THE GLOBAL WALK

WALK THE GLOBAL WALKτέσσερις λέξεις που έχουν αποτελέσει θεσμό για το σχολείο μας εδώ και δύο χρόνια. Την πρώτη χρονιά συμμετοχής στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κανείς δεν πίστευε ότι καθηγητές και μαθητές θα ενθουσιαζόντουσαν και θα δραστηριοποιόντουσαν με ζήλο για την επίτευξη του στόχου 11 σε σχέση με τις βιώσιμες πόλεις. Κανένας όμως δεν φανταζόταν ότι η δεύτερη χρονιά θα αποτελούσε ορόσημο για την ιστορία του σχολείου μας.

ΣΤΟΧΟΣ 13, ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Η διαδικασία:

Τα λόγια πολλές φορές είναι περιττά, καθώς οι φράσεις λέγονται και ξεχνιούνται, ωστόσο οι πράξεις μένουν χαραγμένες είτε έχουν θετικά αποτελέσματα είτε όχι. Τον Φεβρουάριο που ξεκίνησε ο στόχος 13,  λίγες εβδομάδες πριν τεθούν σε εφαρμογή τα πρώτα μέτρα κατά της διασποράς του ιού, οι μαθητές της 3ης γυμνασίου 2020-2021 δήλωσαν με ανυπομονησία και καρτερικότητα συμμετοχή στο πρόγραμμα και ψήφισαν τους οχτώ εκπροσώπους τους. Στις 6 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση με όλα τα σχολεία του δήμου Φυλής που συμμετείχαν στο πρόγραμμα για να συζητηθούν τόσο τα προβλήματα της κλιματικής αλλαγής όσο τις πιθανές λύσεις τους. Κάθε σχολείο έθεσε του στόχους του, δεσμευόμενοι την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε να έχουμε υλοποιήσει τουλάχιστον όσο το δυνατόν περισσότερους μικρούς στόχους μπορούμε. Παρόλα αυτά η επόμενη συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ λόγω των συνθηκών. Ο covid-19 μπορεί να μας αποθάρρυνε για λίγο ωστόσο γρήγορα στα μέσα Μαρτίου οι μαθητές έλαβαν ξανά δράση μέσω της σελίδας που είχαν δημιουργήσει στο Instagram @4ogymnasio_walktheglobalwalk. Με αυτόν τον λογαριασμό οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να αλληλοεπιδράσουν με τους συμμαθητές τους και να διαδοθεί το μήνυμα ότι <<η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και επιδρά καθημερινά στη ζωή μας>>. Με το άνοιγμα των σχολείων στις 18 Μάϊου 2020 μία ομάδα μαθητών αποφασίζει να ολοκληρώσει τους στόχους που έχουν κατατεθεί τον Φεβρουάριο και τα καταφέρνουν με επιτυχία. Αναλογιζόμενοι τις δράσεις που έλαβαν μέρος στο σχολείο μας πραγματικά ήταν μία από τις πιο δραστήριες χρονιές.

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ:

καταργήσαμε τα πλαστικά καλαμάκια από το κυλικείο μα

– κάναμε αφισοκόλληση με μηνύματα για την άσκοπη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος

-δημιουργήσαμε ένα βιντεάκι για την ημέρα της γης με ζωγραφιές από μαθητές του γυμνασίου όπου μοιράζουμε το μήνυμα της ακτιβίστριας Greta Thunberg

πήραμε μέρος στην διαδικτυακή διαδήλωση με τους friday’s for future όπου μοιραστήκαμε το μήνυμα noforestnofuture

 προμηθευτήκαμε κάδο για την ανακύκλωση μπαταριών

-δημιουργήσαμε τα δικά μας επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια για να μειώσουμε τη χρήση του πλαστικού μπουκαλιού

-δημιουργήσαμε graffiti στους τοίχους του σχολείου

-είχαμε την χαρά να επικοινωνήσουμε με Ιταλούς μαθητές του προγράμματος με βιντεοσυνομιλία.

– δημιουργήσαμε σελίδα στο instagram όπου υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα παιχνίδια εκεί!

Όλα αυτά ολοκληρώθηκαν μέχρι το κλείσιμο των σχολείων για τις καλοκαιρινές διακοπές. Τον Νοέμβριο, αφού πάλι μας πρόλαβε η καραντίνα, είχαμε 3 διαδικτυακές συναντήσεις όπου συζητήσαμε και κάναμε κάποιες δράσεις, κλείνοντας με την σύνταξη του μανιφέστου και φωτογραφίες που υπάρχουν παρακάτω.

Το 2020 τόσο για το σχολείο μας όσο για ολόκληρο τον πλανήτη ήταν μία γροθιά στο στομάχι καθώς αναθεωρήσαμε αξίες, ιδεολογίες και αναπροσδιορίσαμε τον όρο «ζωή». Κατά τη διάρκεια αυτού του προγράμματος θα ήταν άδικο να τονίσουμε μόνο τις ωραίες στιγμές. Δυσκολίες, εμπόδια, διαπληκτισμοί  και έριδες δημιουργήθηκαν κάνοντας τους μαθητές πολλές φορές διχασμένους, ωστόσο εγώ θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους μαθητές οι οποίοι παρέμειναν μέχρι το τέλος το ίδιο παθιασμένοι με το πρόγραμμα όσο και στο ξεκίνημα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους:

Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου

Γεωργία Μάμαλη

Θάνος Βλαχονικολός

Ασημίνα Αναγνωστοπούλου

Νικολέτα Μπεγλή

Νικολέτα Δεσποτίδου

Καρολίνα Ανγκελέσκου

Ένα ευχαριστώ στα παιδιά των μικρότερων τάξεων που ανταποκρίθηκαν κατά την διάρκεια της καραντίνας παρόλο που δεν συμμετείχαν στο πρόγραμμα και η βοήθεια τους ήταν πολύτιμη. Ακόμα ένα ευχαριστώ και σε εκείνους που μας πείσμωσαν με την άρνηση τους να συνεχίσουμε το έργο μας.

Δίχως όμως την στήριξη τόσο των καθηγητριών μας,

Κ. Καμαρινοπούλου

Κ. Καραφώτη

Κ. Ατζάμπου

Κ. Καψή

Κ. Λιπάρου

Κ. Περισυνάκη

Αλλά και την στήριξη της Χρυσούλας και της Δέσποινας που ό,τι και να ζητήσαμε μας βοήθησαν σε όλα.

Μία όμορφη χρονιά άργησε να έρθει στο τέλος της αλλά τώρα που είμαστε στο λύκειο γυρνώντας τον χρόνο πίσω κρατάμε τις ευχάριστες αναμνήσεις που θα μας συνοδεύουν σε όλη μας την ζωή! Αξιοσημείωτο είναι ότι ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΡΓΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

      

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «WALK THE GLOBAL WALK»

Το σχολείο μας συμμετέχει φέτος για δεύτερη χρονιά στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Walk the global walk», που υλοποιούν 11 χώρες της Ευρώπης. Το θέμα αυτής της χρονιάς είναι η κλιματική αλλαγή, στο πλαίσιο του 13ου στόχου για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Στόχος είναι οι μαθητές να κατανοήσουν τις έννοιες που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή, να ευαισθητοποιηθούν και να κινητοποιηθούν για την αντιμετώπισή της. Μαθητές της Γ τάξης συμμετέχουν με μεγάλη χαρά και ήδη έχουν προβεί σε μια σειρά δράσεων όπως η εκστρατεία για τη μείωση της ηλεκτρικής κατανάλωσης με το σβήσιμο των διακοπτών και η δημιουργία ιστοσελίδας όπου ανεβαίνουν οι προτάσεις και οι δράσεις τους για την κλιματική αλλαγή. Προετοιμάζουν ακόμη υλικό για την ενημέρωση των μαθητών των άλλων τάξεων του σχολείου και έχουν ζητήσει από το Δήμο να τους παραχωρήσει ελιές, για να φυτευθούν στο πίσω προαύλιο, καθώς η ελιά έχει μικρές ανάγκες για νερό και ταιριάζει με το μεσογειακό κλίμα της χώρας μας. Σε συνεννόηση με το κυλικείο κατάργησαν τα πλαστικά καλαμάκια στο χώρο του σχολείου. Υπεύθυνες καθηγήτριες για την υλοποίηση του προγράμματος είναι οι: κ. Καμαρινοπούλου Αγγ., Ατζάμπου Ελ., Καραφώτη Β., Καψή Ευγ., Λιπάρου Β., Περυσινάκη Π.

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΟΡΝΙΘΕΣ» ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ, ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ:

 

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΠ/ΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ (18-20/4/2019)

Τριήμερη Εκδρομή της περιβαλλοντικής και πολιτιστικής ομάδας του 4ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων στην πόλη των Ιωαννίνων
i) Έκθεση Εκδρομής
Στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος «Αναζητώντας μία βιώσιμη πόλη» καθώς και του πολιτιστικού προγράμματος «Μία πόλη στα σύννεφα” , που εκπονούνται από ομάδες μαθητών της Γ΄ τάξεως του 4ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων, πραγματοποιήθηκε στις 18, 19 και 20 Απριλίου 2019 τριήμερη εκδρομή στην πόλη των Ιωαννίνων καθώς και στην ευρύτερη περιοχή.
Την 1η ημέρα συγκεντρωθήκαμε νωρίς το πρωί στον χώρο του σχολείου προς αναχώρηση. Επισκεφτήκαμε σύντομα τα Μετέωρα και στη συνέχεια το Μέτσοβο, όπου είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το μοναδικό φυσικό τοπίο και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Το απόγευμα καταλήξαμε στα Ιωάννινα, όπου τακτοποιηθήκαμε στο ξενοδοχείο μας, γευματίσαμε και ετοιμαστήκαμε για την νυχτερινή μας έξοδο στην πόλη των Ιωαννίνων.
Την 2η ημέρα, αμέσως μετά το πρωινό γεύμα, ετοιμαστήκαμε και πήγαμε στο Σπήλαιο Περάματος των Ιωαννίνων. Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το νησάκι των Ιωαννίνων και το Μουσείο του Αλή Πασά. Τα παιδιά μας, πραγματικά, εντυπωσιάστηκαν από τις ξεναγήσεις που μας έγιναν και στα δύο. Κατόπιν επιστρέψαμε στην πόλη, όπου γευματίσαμε. Αμέσως μετά συγκεντρωθήκαμε ακριβώς μπροστά στην είσοδο του κάστρου των Ιωαννίνων και περιηγηθήκαμε τα σοκάκια του και το Ιτς Καλέ. Κυριολεκτικά, σε αυτή την απογευματινή μας βόλτα, βρεθήκαμε σε μία άλλη εποχή! Αργότερα μεταβήκαμε στο ξενοδοχείο προκειμένου να ξεκουραστούμε, να γευματίσουμε και να ετοιμαστούμε για μία ακόμη εξόρμηση στην πόλη των Ιωαννίνων.
Την 3η ημέρα, αφού πήραμε το πρωινό μας, επισκεφτήκαμε το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη, όπου όλοι θαυμάσαμε την πιστή αναπαράσταση μορφών και γεγονότων της Ελληνικής Ιστορίας.
To μεσημέρι αναχωρήσαμε για την Αθήνα. Επιστρέψαμε στον χώρο του σχολείου αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας κουρασμένοι από την τριήμερη εξόρμησή μας, όμως γεμάτοι με υπέροχες εικόνες, εμπειρίες και ανθρώπους που θα κρατήσουμε μέσα στην καρδιά μας για πάντα.

ii) Αξιολόγηση προγράμματος εκδρομής – ταξιδιωτικού πρακτορείου – μεταφορικού μέσου – καταλύματος
Το πρόγραμμα της εκδρομής τηρήθηκε ικανοποιητικά σε μεγάλο βαθμό. Όμως, δεδομένης της πίεσης του χρόνου, δεν ήταν εφικτό να επισκεφτούμε όλα τα μουσεία που είχαμε προγραμματίσει, ενώ στο κάστρο των Ιωαννίνων τα μουσεία ήταν κλειστά λόγω κάποιας εκδήλωσης, όπως μας ενημέρωσαν. Παρόλα αυτά, καταφέραμε να δούμε τα πλέον χαρακτηριστικά σημεία και αξιοθέατα των Ιωαννίνων. Τα παιδιά μας ήταν απολύτως συνεργάσιμα σε όλες τις δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της εκδρομής και δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό δυσάρεστο.
Η συνεργασία μας με το ταξιδιωτικό πρακτορείο I.Q. ήταν άψογη σε όλα τα επίπεδα: Μας παρείχε ασφαλή και άνετη μετακίνηση με σύγχρονο διώροφο πούλμαν, 2 εξαιρετικούς οδηγούς, καθώς, και 1 υπέροχη συνοδό η οποία ήταν συνεχώς δίπλα μας σε ό,τι χρειαζόμασταν.
Όσον αφορά το κατάλυμά μας, ήταν το ξενοδοχείο AAR Hotel, το οποίο ήταν με σύγχρονες εγκαταστάσεις και 14 χιλιόμετρα από τα Ιωάννινα – γεγονός που διασφάλιζε στο να μη μας “ενοχλούν”, αλλά, ούτε και να “ενοχλούμε” άλλα σχολεία. Το πρωινό γεύμα ήταν ικανοποιητικό. Αντιθέτως, το βραδινό γεύμα θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί κάτω του μετρίου. Ίσως, αυτό, να είναι και το μόνο μελανό σημείο της παραμονής μας στα Ιωάννινα.

Οι συνοδοί καθηγητές
Γιώργος Αργυράκης
Ελευθερία Ατζάμπου
Αγγελική Καμαρινοπούλου
Βενετία Καραφώτη
Ευγενία Καψή
Βασιλική Λιπάρου

 

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης συμμετείχε και φέτος το σχολείο μας, με πρωτοβουλία του τμήματος Γ2. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές συνέλεξαν, πακετάρισαν και παρέδωσαν προς ανακύκλωση στο πάρκο Τρίτση 13.000 πλαστικές, χάρτινες, αλουμινένιες και γυάλινες συσκευασίες, με την καθοδήγηση της κ. Καμαρινοπούλου Αγγ. Συγχαρητήρια, παιδιά, για τη μεθοδικότητά σας και την οικολογική σας συνείδηση!

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «WALK THE GLOBAL WALK»

Το σχολείο μας -όπως και άλλα 7 σχολεία του Δήμου Φυλής- συμμετέχει- στο διακρατικό πρόγραμμα «Walk the global walk», το οποίο υλοποιούν 11 χώρες της Ευρώπης. Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών για τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης που έχει θέσει ο ΟΗΕ. Στο πρόγραμμα συμμετέχει ο Δήμος Φυλής και η Actionaid και δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στον 11ο στόχο, που είναι οι βιώσιμες πόλεις και κοινότητες.

Η πρώτη συνάντηση εκπροσώπων των μαθητών έγινε στις 19/2/2019 και η δεύτερη στις 13/3/2019 στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δημαρχείου Φυλής. Οι μαθητές, καθώς και οι εκπαιδευτικοί που τους καθοδηγούν στην υλοποίηση του προγράμματος, αντάλλαξαν απόψεις για το πώς οραματίζονται τον Δήμο τους με βάση τη βιώσιμη ανάπτυξη και σχεδίασαν σχετικές δράσεις (επισκέψεις σε σημεία του Δήμου, δενδροφυτεύσεις, ανακύκλωση, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες κ.λπ.) τις οποίες θα παρουσιάσουν την εβδομάδα 8-12/4/2019. Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων θα είναι η 12η Απριλίου, κατά την οποία όλα τα συμμετέχοντα σχολεία θα παρουσιάσουν συνοπτικά τις δράσεις τους σε ειδικά περίπτερα και με συναυλία στην κεντρική πλατεία των Άνω Λιοσίων.

Το σχολείο μας θα παρουσιάσει στις 11/4/2019 τη θεατρική παράσταση «Όρνιθες» του Αριστοφάνη στην αίθουσα εκδηλώσεων, με κοινό μαθητές και μαθήτριες από άλλα σχολεία της περιοχής. Υπεύθυνες καθηγήτριες: Καμαρινοπούλου Αγγελική, Ατζάμπου Ελευθερία, Καψή Ευγενία και Λιπάρου Βάνα. 

Περισσότερα στοιχεία για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

https://www.walktheglobalwalk.eu/bg/news/greece/365-13-2-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ: ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΠΡΟΑΥΛΙΩΝ (ΜΑΡΤΙΟΣ 2019)

Μια δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης υλοποίησε και φέτος η εκπ/κός Καλαφάτη Αθηνά με μαθητές και μαθήτριες του Α2, του Β1 και της Γ τάξης: έκαναν καθαρισμό και δενδροφύτευση στα προαύλια του σχολείου. Τα φυτά μας παραχώρησε το Γραφείο Σχολείων, η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου βοήθησε στη διάνοιξη λάκκων, ενώ η μητέρα μαθήτριας της Β τάξης (Δεσποτίδου Νικολέτας) μας παραχώρησε ευγενικά το χώμα. Τους ευχαριστούμε όλους!

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος «Walk the global walk», στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας.

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Το σχολείο μας συμμετέχει και φέτος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, με πρωτοβουλία μαθητριών της Γ τάξης, οι οποίες μάλιστα διένειμαν στους γονείς -την ημέρα επίδοσης των ελέγχων α τετραμήνου- την παρακάτω σχετική ανακοίνωση:

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΓΙΑ 3ΗΜΕΡΗ ΕΚΠ/ΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ,18-20/4/2019)

Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων

Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Αττικής

4ο Γ/σιο Άνω Λιοσίων

Πιττακού και Πυθαγόρα

Ζωφριά-Άνω Λιόσια

Τηλ. 2102587898

e mail: mail@4gym-an-liosion.att.sch.gr

Πληροφορίες: Καμαρινοπούλου Αγγ., Ατζάμπου Ελ.

 

Σήμερα Τρίτη 12/2/2019 και ώρα 8:15 και στο Γραφείο της Δ/ντριας του 4ου Γ/σίου Άνω Λιοσίων, συνήλθε η Επιτροπή Αξιολόγησης προσφορών Τουριστικών Γραφείων για την 3ήμερη εκπ/κή εκδρομή της Γ τάξης του σχολείου (61 μαθητές, 6 συνοδοί) στα Ιωάννινα στις 18-20/4/2019, στο πλαίσιο εγκεκριμένου πολιτιστικού και περιβαλλοντικού προγράμματος (Πράξη Δ/ντή 12η/12-2-2019), σύμφωνα με το άρθρο 13 της Υ.Α. 33120/ΓΔ4/6-3-2017 του ΥΠΠΕΘ. Η Επιτροπή, που αποτελούνταν από τους: α)Δ/ντρια (Μπουρτζάκη Αγγέλα) β) εκπ/κούς συνοδούς (Καμαρινοπούλου Αγγελική και Ατζάμπου Ελευθερία) γ)Πρόεδρο Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων (Θεοδωρακοπούλου Μόνικα) δ)Πρόεδρο 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου (Χούμπαβλη Βαγγέλη) άνοιξε τις διαθέσιμες προσφορές, που ήταν οι εξής:

α)VLASSOPOULOS TRAVEL SERVICES: 165 ευρώ ανά άτομο, ξενοδοχείο ARR HOTEL (4 αστέρων) με ημιδιατροφή, 2 δωρεάν συμμετοχές και ξενάγηση στη Δωδώνη.

β)I.Q. HOLIDAYS: 158 ευρώ ανά άτομο, ξενοδοχείο ARR HOTEL (4 αστέρων) με ημιδιατροφή, είσοδο στο μουσείο Βρέλλη, στο στο μουσείο Αλή πασά, στο σπήλαιο Περάματος, εισιτήριο πλοιαρίου λίμνης Ιωαννίνων, 2 αεροπορικά εισιτήρια σε περίπτωση έκτακτης αερομεταφοράς.

γ) MANESIS : 160 ευρώ ανά άτομο, ξενοδοχείο ARR HOTEL (4 αστέρων) με ημιδιατροφή, είσοδος στο μουσείο Βρέλλη.

Στη συνέχεια η Επιτροπή αξιολόγησε τις παραπάνω προσφορές και επέλεξε την προσφορά του I.Q. HOLIDAYS, διότι ήταν η οικονομικότερη και περιελάμβανε την είσοδο σε χώρους που προβλέπονται από το πρόγραμμα της εκδρομής.

Η Δ/ντρια

Μπουρτζάκη Αγγέλα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ τάξης του σχολείου μας ενημερώθηκαν την Τρίτη 29/5/2018 από εκπαιδευτικούς του ΕΠΑ.Λ. Άνω Λιοσίων για τους τομείς, τις ειδικότητες και την επαγγελματική σταδιοδρομία που τους εξασφαλίζει η φοίτησή τους στον τύπο αυτό Λυκείου, εν όψει των ηλεκτρονικών εγγραφών των αποφοίτων Γυμνασίου στο Λύκειο. Οι μαθητές έδειξαν ενδιαφέρον και πήραν απαντήσεις σε ερωτήματα που τους απασχολούν σχετικά με την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

 

Τα καλά πράγματα παίρνουν χρόνο!⏳

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Το σχολείο κατά τους θερινούς μήνες θα είναι ανοιχτό κάθε Παρασκευή

Σαν σήμερα!!!

  1. 21/04/1967: Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ελλάδα, υπό τον συνταγματάρχη Γεώργιο Παπαδόπουλο. Οι πραξικοπηματίες ορίζουν ως πρωθυπουργό τον Αρεοπαγίτη Κωνσταντίνο Κόλλια.

Απρίλιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μαρ    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Σκακιστική άσκηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων