ΑΓΙΑΣΜΟΣ 2020-2021

Αγαπητοί μαθητές και γονείς,

ο αγιασμός για το σχολικό έτος 2020-2021 θα πραγματοποιηθεί ως εξής:

οι μαθητές της Α τάξης θα πρέπει να προσέλθουν στο σχολείο στις 10.30 π.μ.  και οι μαθητές της Β και της Γ τάξης στις 10.45 π.μ., φορώντας την μάσκα τους. Αρχικά θα ανέβουν στην τάξη τους. Ο αγιασμός θα γίνει στις 11.00 π.μ., στη συνέχεια θα τους δοθούν βιβλία σε σακούλα (δεν χρειάζεται να έχουν δική τους τσάντα) και θα αποχωρήσουν .

Δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ στους γονείς να εισέλθουν στο χώρο του σχολείου.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «WALK THE GLOBAL WALK»

Το σχολείο μας συμμετέχει φέτος για δεύτερη χρονιά στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Walk the global walk», που υλοποιούν 11 χώρες της Ευρώπης. Το θέμα αυτής της χρονιάς είναι η κλιματική αλλαγή, στο πλαίσιο του 13ου στόχου για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Στόχος είναι οι μαθητές να κατανοήσουν τις έννοιες που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή, να ευαισθητοποιηθούν και να κινητοποιηθούν για την αντιμετώπισή της. Μαθητές της Γ τάξης συμμετέχουν με μεγάλη χαρά και ήδη έχουν προβεί σε μια σειρά δράσεων όπως η εκστρατεία για τη μείωση της ηλεκτρικής κατανάλωσης με το σβήσιμο των διακοπτών και η δημιουργία ιστοσελίδας όπου ανεβαίνουν οι προτάσεις και οι δράσεις τους για την κλιματική αλλαγή. Προετοιμάζουν ακόμη υλικό για την ενημέρωση των μαθητών των άλλων τάξεων του σχολείου και έχουν ζητήσει από το Δήμο να τους παραχωρήσει ελιές, για να φυτευθούν στο πίσω προαύλιο, καθώς η ελιά έχει μικρές ανάγκες για νερό και ταιριάζει με το μεσογειακό κλίμα της χώρας μας. Σε συνεννόηση με το κυλικείο κατάργησαν τα πλαστικά καλαμάκια στο χώρο του σχολείου. Υπεύθυνες καθηγήτριες για την υλοποίηση του προγράμματος είναι οι: κ. Καμαρινοπούλου Αγγ., Ατζάμπου Ελ., Καραφώτη Β., Καψή Ευγ., Λιπάρου Β., Περυσινάκη Π.

ΕΠΙΔΟΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΠΡΟΟΔΟΥ Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ (10/2/2020)

Αγαπητοί γονείς – κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε ότι οι έλεγχοι προόδου των μαθητών για το α τετράμηνο θα επιδοθούν τη Δευτέρα 10/2/2020 στις 11:00 π.μ.

                                                                                                                 Η Δ/νση και ο Σύλλογος Διδ/ντων

 

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

Την παραδοσιακή βασιλόπιτα για το νέο έτος έκοψαν οι καθηγητές και οι μαθητές του σχολείου την Πέμπτη 30/1/2020, με ενέργειες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και την ευγενική χορηγία του Προέδρου των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων κ. Καμαρινόπουλου Παναγιώτη. Στους τυχερούς που έτυχαν το «φλουρί» δόθηκαν δωράκια (βιβλία, θήκες κινητού, εκπτωτικά κουπόνια για καταστήματα της περιοχής κ.λπ). Τους ευχαριστούμε όλους πολύ και ευχόμαστε «Καλή χρονιά».

      

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ (23/12/2019)

Μια πολύ όμορφη γιορτή με γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια παρουσίασε ομάδα μαθητών και μαθητριών μας τη Δευτέρα 23/12/2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Συγχαρητήρια στα παιδιά που συμμετείχαν (Δεσποτίδου Νικολέτα, Λαμπρίδη Ξένια, Μακρή Ευαγγελία, Μαρκουτσάς Κων/νος, Μπεγλή Νικολέτα, Ξυδιά Βασιλική, Παπαδοπούλου Κων/να, Τόλης Παναγιώτης) και στις εκπ/κούς που τα βοήθησαν (Καψή Ευγ., Λιπάρου Β., Καλαφάτη Αθ.).

Ευχόμαστε σε όλους Καλές γιορτές και ευτυχισμένο το νέο έτος!

 

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ «MAKE A WISH»

Μεγάλο μέρος των μαθητών μας συμμετείχαν και φέτος στη φιλανθρωπική δράση «Make a wish», αγοράζοντας ένα ή περισσότερα αστέρια της ευχής, προκειμένου να ενισχύσουν παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας. Έγραψαν ευχές πάνω στα αστέρια αυτά και τα κρέμασαν στο χριστουγεννιάτικο δέντρο που βρίσκεται στην είσοδο του σχολείου μας. Τη δράση υλοποίησε η Υποδιευθύντρια κ, Καμαρινοπούλου Αγγ.

Συγχαρητήρια, παιδιά, για την κοινωνική σας ευαισθησία!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ-ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ – ΜΠΑΖΑΡ (20/12/2019)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 20/12/2019 και ώρες 11:00π.μ.-13:00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας ενημέρωση των γονέων για την πρόοδο των μαθητών. Παράλληλα, την Πέμπτη 19/12/2019 και την Παρασκευή 20/12/2019 θα υπάρχει μπαζάρ στην είσοδο του σχολείου με χριστουγεννιάτικες κατασκευές των μαθητών.

Η Δ/νση και ο Σύλλογος Διδασκόντων

 

 

 

 

 

 

Ευχαριστούμε πολύ όσους μας ενίσχυσαν αγοράζοντας από το bazaar μας διακοσμητικά και δώρα για τις γιορτές, όπως και τις καθηγήτριες Σώρρα Β. και Λιπάρου Β., που μας βοήθησαν στην κατασκευή τους. 

Ευχόμαστε σε όλους Καλές γιορτές και μια ευτυχισμένη νέα χρονιά

ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ 17ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ (15/11/2019)

Αγαπητοί μαθητές και γονείς-κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε ότι η γιορτή του σχολείου μας για την 17η Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων την Παρασκευή 15/11/2019 και ώρα 9:00 π.μ.

Η Δ/νση και ο Σύλλογος Διδ/ντων

 

                                                     

                                                    

 

Τη γιορτή μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Δ/θμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Χατζητρακόσιας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Θεοδωρακοπούλου Μ. και αρκετοί γονείς.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της γιορτής, που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, για να μας μεταδώσουν τον παλμό και την συγκίνηση των γεγονότων της 17ης Νοεμβρίου 1973.

ΠΑΡΕΛΑΣΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 (28/10/2019)

Πολύ καλή η εμφάνιση του σχολείου μας, όπως και όλων των σχολείων και των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων της περιοχής μας στη φετινή παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Δείτε σχετικά στιγμιότυπα:

Για βίντεο δείτε την ιστοσελίδα της Δυτικής Όχθης:

Στητά και περήφανα παρέλασαν μαθητές και εκπρόσωποι Συλλόγων στα Άνω Λιόσια για την επέτειο της 25ης Μαρτίου (βίντεο)

 

ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

   

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί μαθητές και γονείς-κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε ότι η γιορτή του σχολείου μας για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου και ώρα 9.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων.

Θα περιλαμβάνει:

ορισμό σημαιοφόρου και παραστατών, απονομή αριστείων και βραβείων και μια πρωτότυπη, διαδραστική γιορτή με τίτλο  «Το κουβάρι της ιστορίας».

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί

Επιμέλεια γιορτής: κα Ατζάμπου Ελ., κα Καμαρινοπούλου Αγγ.

Επιμέλεια σκηνικών: κα Περυσινάκη Β., κα Λιπάρου Β.

Μουσική επιμέλεια: κ. Γαιτανάκης Κ.

Τεχνική επιμέλεια: κα Λουκιανού Ειρ., Γκίνος Β. (Γ1), Κηπουρός Π. (Β1).

Οι μαθητές που συμμετείχαν στη γιορτή μετέφεραν το κοινό στο τηλεοπτικό στούντιο «4GYM CHANNEL», στη ζωντανή παρουσίαση ενός τηλεοπτικού παιχνιδιού, που αφορούσε σε πρόσωπα και γεγονότα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Το β΄ μέρος του παιχνιδιού με τίτλο «Αλήθεια ή ψέμα» συνεπήρε το κοινό (μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς) που συμμετείχαν ενεργά και εμπλούτισαν τις ιστορικές τους γνώσεις.

Τα καλά πράγματα παίρνουν χρόνο!⏳

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Το σχολείο κατά τους θερινούς μήνες θα είναι ανοιχτό κάθε Παρασκευή

Σαν σήμερα!!!

  1. 13/06/1825: Ο Ιωάννης Μακρυγιάννης νικά τον Ιμπραήμ, που κατευθύνεται προς το Ναύπλιο, στους Μύλους.
    Είναι η πρώτη νίκη των Ελλήνων κατά του Ιμπραήμ.
Ιούνιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μαΐ    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Σκακιστική άσκηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων