Εκπαιδευτική επίσκεψη

Στις 18/12/2019 οι μαθητές των τμημάτων  Γ3 και Γ4 επισκέφτηκαν το ΚΠΙΝ για να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Το κλίμα αλλάζει» και το «ΚΠΙΝ σε Φανταστικό Τοπίο» αντίστοιχα.

Το κλίμα αλλάζει

«Οι μαθητές με αφορμή το Ενεργειακό Στέγαστρο αλλά και τον μετεωρολογικό σταθμό του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και εργαλείο το πείραμα και την παρατήρηση μέσω ειδικών VR γυαλιών ανακαλύπτουν πώς ο άνθρωπος έχει επηρεάσει το κλίμα σε παγκόσμιο αλλά και σε τοπικό επίπεδο και αλλά και πως εξελίχθηκε η χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι οι μαθητές να μάθουν για τις αρχές βιοκλιματικού σχεδιασμού στο πλαίσιο του πως αυτές βρίσκουν εφαρμογή τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην καθημερινή λειτουργία του ΚΠΙΣΝ.»

Το ΚΠΙΣΝ σε Φανταστικό Τοπίο

«Στην πορεία του χρόνου συγγραφείς, σκηνοθέτες, αρχιτέκτονες και πολεοδόμοι έχουν δημιουργήσει τις δικές τους φανταστικές πόλεις. Οι μαθητές του Γυμνασίου περιδιαβαίνουν τους φανταστικούς δρόμους αυτών των δημιουργών, όπως του Italo Calvino, Fritz Lang, και Le Corbusier και, με αφορμή τα σχέδια του Renzo Piano για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), δημιουργούν το δικό τους Φαντ-Αστικό Τοπίο γύρω από το ΚΠΙΣΝ. Οραματίζονται μια νέα, ονειρική πόλη να το περιβάλλει βιώνοντας μια ξεχωριστή αρχιτεκτονική εμπειρία.»

Πατήστε εδώ για να δείτε φωτογραφικό υλικό.

Κατηγορίες: Εκπαιδευτικά Προγράμματα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.