Η Β’ Τάξη πάει θέατρο…

afisa

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 οι μαθητές/τριες της Β΄ Τάξης παρακολούθησαν στο θέατρο Λαμπέτη την παράσταση «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα;» από την ομάδα Μυθωδία και σε σκηνοθεσία Ν. Χανιωτάκη. Το έργο αποτελεί θεατρική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Μάρκ Χάντον.

Το «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα;» αφορά στο ημερολόγιο που κρατά με τη παρότρυνση της αγαπημένης του δασκάλας, ο Κρίστοφερ Μπουν, ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι στο φάσμα του αυτισμού, και το οποίο στο τέλος θα γίνει θεατρικό έργο για τη σχολική γιορτή. Ο Κρίστοφερ είναι ένας παράξενος νέος. Ξέρει όλα τα κράτη και τις πρωτεύουσες του κόσμου, ξέρει πάρα πολλά για τα μαθηματικά και πολύ λίγα για τους ανθρώπους. Του αρέσει να φτιάχνει χάρτες και σχεδιαγράμματα, λατρεύει τα αστυνομικά μυθιστορήματα και το κόκκινο χρώμα. Δεν του αρέσει το κίτρινο και το καφέ, δεν αντέχει να τον αγγίζουν και δεν μπορεί να πει ψέματα. Όταν βρίσκει νεκρό το σκύλο της γειτόνισσάς του, βάζει σκοπό να ξεδιαλύνει το μυστήριο. Η αναζήτησή του, όμως, θα τον παρασύρει σε μονοπάτια δύσβατα… Ένα διεθνές μπεστ σέλερ που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές σ’ όλο τον κόσμο. Μια γλυκόπικρη ιστορία για τον αυτισμό, την εφηβεία, την οικογένεια, τα μαθηματικά και τα χρώματα».

Οι μαθητές/τριες εξέφρασαν θετικά σχόλια τόσο για την ηθοποιία, ιδιαίτερα του Κρίστοφερ, όσο και για τα μηνύματα του έργου. Προβληματίστηκαν για το πόσο διαφορετικοί είμαστε εμείς  οι άνθρωποι, ο καθένας με τις ιδιομορφίες και τις δυνατότητές του, αλλά και πόσο μοιάζουμε στην ανάγκη  αποδοχής της προσωπικότητάς μας και του σεβασμού των ατομικών μας δικαιωμάτων.

Ελπίζουμε η θέαση του έργου να αποτελέσει μια ευκαιρία για τους εφήβους μας να αρχίσουν να σκέφτονται ότι σε έναν κόσμο συμπερίληψης οφείλουμε όλοι μας να αναγνωρίζουμε έμπρακτα και όχι θεωρητικά τη μοναδικότητα του ατόμου και ι να μην ισοπεδώνουμε καθετί που ξεχωρίζει, γιατί χωρίς την αποδοχή της διαφορετικότητας και του αμοιβαίου σεβασμού καμιά κοινωνική σχέση δεν ανθίζει.

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

Κατηγορίες: Διδακτικές Επισκέψεις. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.