Θεατρική παράσταση “Το Συρματόπλεγμα”

Στις 26/11/2022, ημέρα Τετάρτη, οι  μαθητές/τριες της Α και Β τάξης του σχολείου μας παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση «Το Συρματόπλεγμα» στον κινηματογράφο Δαναός. Πρόκειται για θεατρική μεταφορά του  βραβευμένου μυθιστορήματος “Το αγόρι με τις Ριγέ Πιτζάμες” του John Boyne και το οποίο πραγματεύεται την ισχυρή φιλία δύο μικρών συνομηλίκων παιδιών διαφορετικής εθνικότητας με άδοξο τέλος, που τους χώριζε ένα συρματόπλεγμα, κυριολεκτικά και μεταφορικά, κατασκεύασμα του μίσους και της ωμής βίας φασιστικών και ιμπεριαλιστικών λαών.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν πώς η παιδική αθωότητα και η ανάγκη για επικοινωνία καταρρίπτει πανηγυρικά τα «συρματοπλέγματα», τα κάθε λογής στερεότυπα, την μισαλλοδοξία, τις παράλογες διακρίσεις, την εξουσιομανία και τον παραλογισμό του πολέμου και της γενοκτονίας και να συνειδητοποιήσουν ότι τα μηνύματα του έργου είναι διαχρονικά.

Η ζωντανή μουσική και τα τραγούδια του Μάνου Λοϊζου συνόδευαν την παράσταση που ήταν σαν να ήταν γραμμένα για το συγκεκριμένο έργο προκαλώντας συγκίνηση με το καταγγελτικό περιεχόμενό τους κατά του φασισμού.

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

Κατηγορίες: Γενικά άρθρα, Διδακτικές Επισκέψεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.