Πεζοπορία στο Δάσος Δαφνίου

                                        ΦΥΣΗ -ΑΣΚΗΣΗ- ΥΓΕΙΑ

Συμβόλαιο της ομάδας που τηρήθηκε από όλους μας με ακρίβεια!

Οργάνωση, εμπιστοσύνη ,σεβασμός, συνέπεια, ειλικρίνεια, πειθαρχία, αυτοπειθαρχία, συνεργασία ,ομαδικό πνεύμα.

Μετά την διακοπή δύο χρόνων λόγω πανδημίας, οργανώσαμε ξανά πεζοπορία στο δάσος.  Ζήσαμε  μέσα από αυτήν  την  απλή δράση , ανεπανάληπτες  στιγμές  χαράς, ξεγνοιασιάς, αλλά και συνεργασίας ,ομαδικότητας, πραγματικής φιλίας. Η εξόρμηση αυτή  μας γέμισε  συναισθήματα και συνέβαλε στην σωματική, πνευματική και πολύ περισσότερο στην ψυχική μας υγεία και ισορροπία!!!

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

 

Οι μαθητές  αξιολόγησαν την εξόρμησή τους στο δάσος  μέσα από το ερωτηματολόγιο  που τους δόθηκε και σχολιάζουν  και μιλούν για την εμπειρία τους…….

«Έμαθα ότι εκτός  από την καλή διατροφή και άσκηση  στην ζωή μου, για να είμαι πραγματικά υγιής, πρέπει να βρίσκομαι με κάθε τρόπο κοντά στην φύση!»

«Έμαθα να έχω αυτοπεποίθηση και γνώρισα καλύτερα τους συμμαθητές μου!»

«Σαφώς και θα προέτρεπα άλλους ,γιατί είναι εμπειρία ζωής, να περπατάς ξέγνοιαστος στο δάσος μαζί με όλους τους συμμαθητές σου. Πού θα σου ξαναδοθεί τέτοια ευκαιρία!»

«Μου άρεσε περισσότερο η φύση, ο ήχος από το θρόϊσμα των φύλλων και το γεγονός του ότι ξεπεράσαμε τα όριά μας και καταπολεμήσαμε τους φόβους μας.(π.χ με την ανάβαση).»

«Ήταν πολύ καλή η συνεργασία μας, χρειάστηκα λίγη βοήθεια στην ορειβασία.»

«Μου άρεσε η διαδρομή, η θέα και ότι είμασταν όλοι μαζί μέσα στην φύση.»

«Με εντυπωσίασε που οι συμμαθητές μου ανέβηκαν το βουνό χωρίς γκρίνια!»

«Ήταν πολύ διασκεδαστικό αλλά μην βάλετε παπούτσια που γλιστράνε!»

«Θα τους έλεγα ότι ήταν μια πολύ καλή εμπειρία και θα τους προέτρεπα να συμμετέχουν, γιατί είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα.»

«Ναι, συνέβαλε αρκετά στις σχέσεις μας, μαθητές οι οποίοι δεν είχαν καμία ιδιαίτερη επαφή, ήρθαν πιο κοντά με όλα τα παιδιά, αφού πρώτη φορά περπατήσαμε όλοι μαζί, σκαρφαλώσαμε στο βουνό με την βοήθεια συμμαθητών, παίξαμε κυνηγητό, κρυφτό κ.α»

«Θα ήθελα περισσότερες πεζοπορίες στο βουνό.»

Οι μαθητές σημείωσαν με λέξεις τα συναισθήματα που ένιωσαν την  μέρα αυτή: χαρά, εκτόνωση, ενθουσιασμό, ηρεμία, απόλαυση, ικανοποίηση, ομαδικότητα, φόβο, κούραση,  συνεργασία, αυτοπεποίθηση!

Υπεύθυνη καθηγήτρια:   Παπαναγιώτου Ακριβή.                                                        

Δημοσιεύθηκε στην Γενικά άρθρα. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.