Επίσκεψη στο Βοτανικό Κήπο Ι. και Α. Διομήδους στο Χαϊδάρι

Τον μεγαλύτερο βοτανικό κήπο τής Νοτιοανατολικής Μεσογείου, τον Βοτανικό Κήπο Ιουλίας και Αλεξάνδρου Διομήδους, επισκέφθηκαν στις18/11/2021 οι μαθητές των τμημάτων Α2 και Α3 και στις13/12/2021οι μαθητές του τμήματος Α4  και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Χριστουγεννιάτικο δέντρο».

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την παράδοση που συνδέει το έλατο με τον Χριστιανισμό, τον χρόνο εισαγωγής του εθίμου του στολισμού ελάτου αντί του παραδοσιακού καραβιού στην Ελλάδα, πότε και σε ποια χώρα άναψαν τα πρώτα ηλεκτρικά φωτάκια αντικαθιστώντας  τα πρώτα στολίδια  που ήταν συσκευασμένα φαγητά ή είδη ρουχισμού ή άλλα χρήσιμα είδη.

Ο υπεύθυνος του προγράμματος απάντησε στο δίλημμα-απορία των μαθητών αν θα πρέπει να στολίζουν αληθινό ή ψεύτικο χριστουγεννιάτικο δέντρο αναφέροντας τα θετικά και αρνητικά της κάθε επιλογής. Εντύπωση, μάλιστα έκανε στους μαθητές η πληροφορία ότι τα φυσικά έλατα για στολισμό καλλιεργούνται σε συγκεκριμένες περιοχές στην Ελλάδα και πιστοποιούνται με τη μολυβοσφραγίδα του Δασαρχείου.

Στη συνέχεια οι μαθητές περιηγήθηκαν στον Κήπο μαθαίνοντας για τα δέντρα εκείνα που συγγενεύουν με το έλατο.

Τέλος, οι μικροί μας επισκέπτες είχαν χρόνο στη διάθεσή τους να περπατήσουν, να παίξουν, να τραβήξουν φωτογραφίες συνδυάζοντας τη γνώση με την αναψυχή.

Πατήστε εδώ για να δείτε φωτογραφικό υλικό

Κατηγορίες: Διδακτικές Επισκέψεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.