Επίσκεψη το μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού στο Αιγάλεω

μουσειο

Στα πλαίσια της επετείου των 100 ετών από τη Μικρασιατική καταστροφή (1922)  η  Α’ τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκε τμηματικά στις 30/03, 31/03, 1/04 και 7/04/22 το Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού στο Αιγάλεω.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο χώρο-κιβωτό του μικρασιάτικου πολιτισμού και να γνωρίσουν μέσα από τα μάτια της υπεύθυνης κ. Ντίνας Καλλιοντζή, Μικρασιάτισσας από τα Βουρλά,  τον τρόπο ζωής των Μικρασιατών. Μέσα από κειμήλια, λογοτεχνικά βιβλία, έγγραφα,, νομίσματα, φωτογραφίες, αντικείμενα κεράσματος, μαγειρέματος, καθαριότητας και ένδυσης  από την Ιωνία, την Καππαδοκία, τον Πόντο και άλλες περιοχές της Μικράς Ασίας οι μαθητές ανιχνεύουν την ιστορία των Μικρασιατών από την προϊστορία αποίκησής τους στην Ασία, την ευημερία και τον πολιτισμό τους κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας μέχρι τη Μικρασιατική καταστροφή και την εγκατάστασή τους στη μητροπολιτική Ελλάδα.

Μάλιστα, χωρισμένοι σε ομάδες δύο ατόμων συμπλήρωσαν ένα φύλλο εργασίας το οποίο βασίζεται σε ένα φανταστικό ημερολόγιο μιας κοπέλας που ξετυλίγει το κουβάρι των αναμνήσεών της…  στο ταξίδι της από τη Μικρά Ασία στον πρώην συνοικισμό «Νέες Κυδωνίες» και νυν Δήμο Αιγάλεω.

2 1 3θολωμα

 

Δημοσιεύθηκε στην Γενικά άρθρα, Διδακτικές Επισκέψεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.