Κάνε το κάτι παραπάνω…

Την Παρασκευή 31/01/2020 είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στο σχολείο μας το συγγραφέα Στέφανο Ξενάκη.

Απευθύνθηκε στους μαθητές της Γ’ τάξης με λόγο άμεσο και ειλικρινή και τους μίλησε για τις αξίες που (πρέπει να) μας καθοδηγούν στη ζωή μας και, πάνω απ’ όλα, για τη σημασία του «να κάνουμε κάτι παραπάνω, για να είμαστε κάτι παραπάνω». Μέσα από απλές ιστορίες και φωτογραφίες «ανώνυμων» καθημερινών προσώπων κατέδειξε τη σημασία της αυτογνωσίας , της αυτοβελτίωσης και του οράματος για ένα καλύτερο αύριο. Πιστεύουμε ότι μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για όλους μας, θυμίζοντάς μας πως κάθε μέρα μπορούμε να γινόμαστε καλύτεροι και να κάνουμε και τους άλλους καλύτερους.

Η διαδικασία και το ταξίδι για να εφαρμόσουμε αυτές τις ιδέες απαιτούν κόπο και χρόνο, αλλά όπως ο Στέφανος τα παρουσιάζει,  ο τρόπος είναι  απλός και γλυκός. Σου δίνει κίνητρο να βάλεις σκοπούς, να προσπαθείς, να κυνηγάς τα όνειρά σου και να δεσμεύεσαι σ’ αυτά.

Οι μαθητές μας έγραψαν:

1.«Μετά τη συζήτηση με το συγγραφέα, κράτησα τη συμβουλή του να κάνουμε το κάτι παραπάνω σε όλους τους τομείς, γιατί μόνο έτσι θα υπάρξει  πρόοδος… Η ομιλία του με άγγιξε συναισθηματικά, καθώς με κινητοποίησε στο να σκέφτομαι λίγο παραπέρα και να κάνω το καλύτερο που μπορώ και να προσπαθώ ακόμα περισσότερο για να πετύχω το στόχο μου. Πιστεύω ότι τα περισσότερα παιδιά που συμμετείχαν, ακόμα και κάποιοι καθηγητές μας, θα έχουν από δω και πέρα διαφορετικό τρόπο σκέψης!»

2.«Ο συγγραφέας μας έδειξε ότι πρέπει να δίνουμε το κάτι παραπάνω για να πετύχουμε στη ζωή μας και θα πετύχουμε. Μόλις επέστρεψαστο σπίτι μου, σκέφτηκα να πηγαίνω στις προπονήσεις μου στο ποδόσφαιρο πιο νωρίς από τους άλλους, κάνοντας το κάτι παραπάνω, για να γίνω  καλύτερος. Επίσης,  έψαξα τα βιβλία του  και αποφάσισα να αγοράσω το «Δώρο». Έχοντας διαβάσει τις πρώτες σελίδες του, μου έκανε πολύ καλή εντύπωση»  Κ. Κούρτης

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Δημοσιεύθηκε στην Εκπαιδευτικά Προγράμματα. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.