Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα: Αιολική Ενέργεια

Ήταν και αυτό ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα του σχολείου μας. Ο τίτλος του << ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΦΑΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ>> ή αλλιώς << ΟΙ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ>>

Κουβέντα στην κουβέντα με τα  πρωτάκια  μας για την σημερινή εποχή των ορυκτών καυσίμων καταλήξαμε με τους μαθητές και τις μαθήτριες, Παπαευσταθίου Μαρία, Χαρέλλη Κωνσταντίνα, Αρμαανίδη Λάζαρο, Καούκη Παναγιώτη, Λαμπρόπουλο Σπύρο, Μπούρα Κωνσταντίνο και Σταυράτη Στέφανο, να το διερευνήσουν στο διαδίκτυο, αλλά και οι μαθητές ,Μαργαρίτη Μαρία ,Φερεντίνου Βίκη   Λουκάς Γιώργος, Σάλτας Δημήτρης και Τζωρτζάτος  Σπύρος να κατασκευάσουν ομοιώματα μηχανισμών των ανανεώσιμων πηγών που συναντάμε στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Όλα αυτά και άλλα πολλά τα παρουσιάσαμε σε όλα τα πρωτάκια μία Πέμπτη του μήνα Μάη. Από εκεί και οι φωτογραφίες.
φωτ. SONY 2014  ΙΑΝΟΥΑΡ.-ΜΑΪΟΣ 159Μία φορά η ιστορία αυτή δεν τελειώνει εδώ, απλώς έγινε μία ακόμη προσπάθεια μέσω της βιωματικής δράσης ,τα παιδιά να προσεγγίσουν αυτό το θέμα που είναι συνώνυμο με το μέλλον της ανθρωπότητας. Γιατί υπάρχουν κάποιες σπάνιες στιγμές στην ιστορία , όταν προσφέρεται σε μια γενιά ανθρώπων ένα νέο δώρο, με το οποίο μπορούν να αναθεωρήσουν τόσο τις μεταξύ τους σχέσεις όσο και τη σχέση τους με τον κόσμο που τους περιβάλλει.
φωτ. SONY 2014  ΙΑΝΟΥΑΡ.-ΜΑΪΟΣ 164 Μας προσφέρεται η δύναμη του ήλου, του ανέμου, της γεωθερμίας, που αποτελούν υπόσχεση για το μέλλον μας. Το αν αυτή η υπόσχεση θα σπαταληθεί σε αποτυχημένες προσπάθειες και χαμένες ευκαιρίες ή θα χρησιμοποιηθεί με σοφία προς όφελος του ανθρώπινου γένους και των υπολοίπων πλασμάτων με τα οποία συνυπάρχουμε στον πλανήτη εξαρτάται από εμάς.
η πολη 3 001Ευχαριστώ όλους τους μαθητές που με χαρά και ζήλο συμμετείχαν σε αυτό το πρόγραμμα. Ο υπεύθυνος του προγράμματος καθηγητής Μακρίδης Γιώργος.

Κατηγορίες: Εκπαιδευτικά Προγράμματα, Περιβαλλοντικά προγράμματα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση