Αθλητικές Δραστηριότητες

Η Σωματική άσκηση συμβάλλει αναμφισβήτητα στην Υγεία καθώς και στην σωστή ψυχοκινητική και πνευματική ανάπτυξη των μαθητών.

Η πεποίθησή μας αυτή είναι οδηγός στον προγραμματισμό  του μαθήματος  Φυσικής Αγωγής αλλά και στις διάφορες αθλητικές δραστηριότητες. Ενώ λοιπόν οι ώρες τις γυμναστικής μειώνονται στην Α΄ και Β΄ τάξη, προσπαθούμε να δώσουμε στους μαθητές μας περισσότερο χρόνο άσκησης, εκτόνωσης ,διασκέδασης αλλά και ευκαιρία συνεργασίας, ομαδικής δράσης και αγωνιστικότητας.

Κάθε χρόνο λοιπόν διοργανώνουμε Εσωτερικό πρωτάθλημα σε αθλήματα που διδάσκονται οι μαθητές μας όπως: Καλαθοσφαίριση,   Πετοσφαίριση  Ποδόσφαιρο.

Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν όλοι οι μαθητές του σχολείου αγόρια και κορίτσια φτιάχνοντας μόνοι τους τις ομάδες του τμήματος! Κάθε μαθητής έχει δικαίωμα συμμετοχής σε δύο αθλήματα, επιλογής του.

Η διαδικασία ξεκινάει συνήθως με γκρίνια και διαφωνίες και καταλήγει σε σύμφωνες απόψεις δημιουργώντας τις καλύτερες δυνατές ομάδες και άρα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στους αγώνες τους!!! Οι ομάδες προπονούνται, φροντίζουν τις εμφανίσεις τους, γράφουν αστεία ονόματα στις φανέλες τους και αγωνιούν!!! Οι κανονισμοί είναι ανάλογοι  των δυνατοτήτων των μαθητών. Διαιτητές είναι καθηγητές που προσφέρονται και βοηθούν κάθε χρόνο, καθώς και μαθητές μας παρελθόντων ετών που δεν μας ξεχνούν.

Οι μαθητές σχολιάζουν:
-Ήταν ωραία εμπειρία διότι ήρθα πιο κοντά με τις φίλες μου και συνεργαστήκαμε σαν ομάδα
-Ναι θα ήθελα να λάβω πάλι μέρος, διότι φέτος δεν είχαμε την ευκαιρία να νικήσουμε, όμως του χρόνου θα βάλουμε τα δυνατά μας!
-Ναι με βοήθησε διότι μέσα από την ομαδική συνεργασία έρχεσαι πιο κοντά με τον άλλο και τον μαθαίνεις καλύτερα.
-Ήταν πολύ συναρπαστικό και θα ήθελα να το ξανακάνω.
-Σίγουρα ναι, γιατί είναι κάτι που δεν το κάνεις συνέχεια!
-Ήταν πολύ ωραία  Παίξαμε τέλεια!
-Θα ήθελα να λάβω μέρος στο επόμενο πρωτάθλημα ,γιατί θα είμαι πιο έμπειρος και θα μπορώ να τα καταφέρω καλύτερα.
-Μου άρεσε πάρα πολύ αν και στεναχωρήθηκα που χάσαμε στο μπάσκετ, δεν πειράζει.
-Θέλω να λάβω μέρος πάλι στο επόμενο πρωτάθλημα, γιατί αγαπάω όλα τα αθλήματα, είμαι αρκετά καλός σε όλα και μου αρέσει να μοιράζομαι εμπειρίες με τους συμμαθητές μου.
-Μου άρεσε που έπαιξα  αγώνα εναντίον φίλων, είχε πλάκα.
-Στο βόλλεϋ νικήσαμε, στο μπάσκετ χάσαμε, όμως ήταν τέλεια!

Επιπλέον το σχολείο μας συμμετέχει στους Διασχολικούς αγώνες της περιφέρειας  της Γ΄ Αθήνας που διοργανώνει το Γραφείο φυσικής αγωγής, όταν αυτοί γίνονται, έχοντας πολλές διακρίσεις. Την χρονιά  2013- 2014  κατακτήσαμε τη  2η  θέση στην καλαθοσφαίριση  δίνοντας τέσσερις αγώνες δύσκολους και ένα τελικό συναρπαστικό, καθώς ηττηθήκαμε με διαφορά ενός πόντου! Στο ποδόσφαιρο σταθήκαμε επάξια της παράδοσής μας, κάνοντας μία νίκη 8-0 και μια ήττα όπου ο αγώνας έφτασε στα πέναλντυ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  Υπεύθυνη  καθηγήτρια :Παπαναγιώτου  Ακριβή 2013-2014

Κατηγορίες: Αθλητικές δραστηριότητες. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση