Ιστολόγιο 4ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας

Στοματική Υγιεινή – Ένα πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για τη Β τάξη

20 Φεβρουαρίου 2015 από 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΥΛΑΙΑΣ
· Δεν υπάρχουν σχόλια · Χωρίς κατηγορία

toothΤη φετινή σχολική χρονιά οι μαθητές και οι μαθήτριες της δευτέρας τάξης του σχολείου μας (τμήματα Β1, Β2 και Β3) υλοποιούν ένα πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα «Στοματική Υγιεινή».

Μέσα στα πλαίσια του προγράμματος θα μιλήσουμε για τα νεογιλά και μόνιμα δόντια, για τους παράγοντες που συμβάλλουν στη σωστή υγιεινή του στόματος (π.χ. διατροφή, καθημερινές συνήθειες κτλ), θα κατασκευάσουμε το δικό μας στοματάκι, θα φτιάξουμε αφίσες, θα δούμε ταινίες, θα διαβάσουμε βιβλία σχετικά με τα δόντια κτλ.

Στόχος μας είναι μέσα από διάφορες δραστηριότητες τα παιδιά να μάθουν τρόπους για την προστασία και την καθαριότητα των δοντιών και να υιοθετήσουν συμπεριφορές για την υγιεινή των δοντιών τους (π.χ. συχνό βούρτσισμα, επίσκεψη στον οδοντίατρο κτλ).

Ακόμη σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. μέσα από το πρόγραμμα «Δημιουργώ και μαθαίνω φυσικές επιστήμες» οι μαθητές θα συμμετέχουν στην δημιουργία μιας μαθητικής ταινίας με την τεχνική του slowmation.

Με το πρόγραμμα «Δημιουργώ και μαθαίνω φυσικές επιστήμες» προτείνεται μια άλλη αντιμετώπιση της διδασκαλίας των φυσικών επιστημών μέσα από την τέχνη και τις αφηγήσεις. Οι αφηρημένες έννοιες ενταγμένες σε δημιουργικά μαθησιακά περιβάλλοντα γίνονται αντικείμενα τρισδιάστατων κατασκευών από τα παιδιά και στη συνέχεια οι κατασκευές αυτές πρωταγωνιστούν σε ψηφιακές αφηγήσεις που τα ίδια τα παιδιά αναπτύσσουν. Μέσα από αυτή τη διαδικασία οι αφηρημένες έννοιες των φυσικών επιστημών αποκτούν σχήμα, μορφή και νόημα για τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Μέσα στα πλαίσια του προγράμματος μας επισκέφτηκε την προηγούμενη Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου, ο οδοντίατρος κ. Κωνσταντίνος Δημάκος και μας ενημέρωσε για τη σωστή στοματική υγιεινή. Μας αποκάλυψε τα μυστικά για μια υγιή οδοντοστοιχία, τόνισε τα λάθη και τις παραλείψεις που κάνουμε κατά τη φροντίδα των δοντιών μας και μοιράστηκε μαζί μας τις γνώσεις και τις εμπειρίες του. Τον ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο που μας αφιέρωσε και για την πολύτιμη ενημέρωση που μας πρόσφερε.

Ετικέτες:

Δεν υπάρχουν σχόλια μέχρι τώρα ↓

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη.

Αφήστε μια απάντηση