Ιστολόγιο 4ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας

Σχολές Γονέων

12 Ιανουαρίου 2015 από 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΥΛΑΙΑΣ
· Δεν υπάρχουν σχόλια · Χωρίς κατηγορία

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ίδρυσε και θέτει σε λειτουργία Σχολές Γονέων. Το έργο υλοποιεί το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Πρόκειται για Δωρεάν Ομάδες Συμβουλευτικής Γονέων με συντονιστή ή συντονίστρια επαγγελματία ψυχολόγο ή κοινωνιολόγο, που γίνονται ένα απόγευμα την εβδομάδα στο χώρο του σχολείου ή σε κάποιο άλλο χώρο που θα διατεθεί για τον σκοπό αυτό .

Τα προγράμματα που παρέχονται στις Σχολές Γονέων είναι τα εξής:

1. Σύγχρονη οικογένεια, διάρκειας 50 ωρών
2. Σύνδεση σχολείου-οικογένειας, διάρκειας 50 ωρών
3. Αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών σε άτυπα περιβάλλοντα μάθησης, διάρκειας 25 ωρών
4. Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα, διάρκειας 25 ωρών
5. Συμβουλευτική σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, διάρκειας 25 ωρών

Η εκπαιδευτική διαδικασία έχει ως στόχο την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευομένων, σύμφωνα με τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων (θεωρητικό μέρος, συζήτηση/ανταλλαγή απόψεων και βιωματικές ασκήσεις) και παρέχεται από εξειδικευμένους επιστήμονες.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, ατόμων με ειδικές ανάγκες, σε μελλοντικούς γονείς, εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Όσοι γονείς ενδιαφέρονται, καλούνται  να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τρίτη 20/1/2015 στο σχολείο (κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής από εδώ).

Το τμήμα θα λειτουργεί ένα απόγευμα την εβδομάδα, (για το χώρο του σχολείου προτείνεται η Δευτέρα και ώρα 17:00) και θα διαρκέσει, ανάλογα με την ενότητα που θα επιλεχτεί, για 8 ή 16 συναντήσεις.

Σε περίπτωση που δε συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός αιτήσεων 20 ατόμων από το ίδιο σχολείο, μπορεί να δημιουργηθεί ομάδα γονέων από 2 ή 3 σχολεία μαζί.

Ετικέτες:

Δεν υπάρχουν σχόλια μέχρι τώρα ↓

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *