“Γονείς στην εποχή του COVID-19: Συμβουλευτική και Τρόποι Διαχείρισης” από την ψυχολόγο μας κ. Βουτσινά Μαρία

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25/2/2021 συνάντηση, μέσω webex, της ψυχολόγου του σχολείου μας κ. Βουτσινά Μαρίας με γονείς του σχολείου μας. Περισσότεροι από 85 γονείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και διέθεσαν τον πολύτιμο χρόνο τους.Η συνάντηση κράτησε περισσότερο από δύο ώρες και σίγουρα βοήθησε όλους τους συμμετέχοντες.

Στην αρχή η κ. Βουτσινά έκανε μια σύντομη παρουσίαση του ρόλου της ψυχολόγου στο σχολείο και εξήγησε τη λειτουργία της ΕΔΕΑΥ. Στη συνέχεια παρουσίασε αναλυτικά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς στην εποχή της πανδημίας, επικεντρώθηκε  στα προβλήματα των παιδιών και έδωσε πολύτιμες συμβουλές στην αντιμετώπισή τους. Ακολούθησε συζήτηση από την οποία φάνηκε ο κοινός προβληματισμός των γονέων για τις ψυχολογικές και συναισθηματικές επιπτώσεις του “εγκλεισμού” στα παιδιά τους αλλά και στις οικογένειές τους.

Πολλοί γονείς μας ζήτησαν την παρουσίαση της κ. Βουτσινά γι’ αυτό και την ενσωματώσαμε στο άρθρο μας παρακάτω. Ελπίζουμε να βοηθήσει και τους υπόλοιπους γονείς, που δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τη συνάντηση.

Προκειμένου να προγραμματίσουμε τη θεματολογία της επόμενης συνάντησης με την κ. Βουτσινά, σας παρακαλούμε θερμά να συμπληρώσετε την φόρμα που θα βρείτε στον υπερσύνδεσμο: https://forms.gle/C9gvuaqnCrNuoA7L8

 Λήψη αρχείου