ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ

Η φλόγα των Χριστουγέννων

 

Η Κατερίνα ήταν ένα φτωχό κοριτσάκι που έμενε μαζί με την μητέρα της και την αδελφή της. Ίσα ίσα που τους έφταναν τα χρήματα για μια φραντζόλα ψωμί.

Μόλις μπήκε ο Δεκέμβρης άρχισε το πολύ κρύο. Η φτωχική αυτή οικογένεια περνούσε πολύ δύσκολες μέρες και στιγμές. Οι μέρες περνούσαν δύσκολα με λίγη ζεστασιά και αγαθά. Η Κατερίνα όμως σε ένα θαύμα πίστευε, έτσι πήγαινε καθημερινά στην εκκλησία για να προσευχηθεί για ένα καλύτερο αύριο για εκείνη, την οικογένεια της και για όλους τους συνανθρώπους της.

Δύο μέρες έμεναν για την πρωτοχρονιά, όταν ο σκουρόχρωμα νυχτερινός ουρανός κατέπνιγε την πόλη. Η Κατερίνα ξύπνησε μέσα στα άγρια χαράματα, δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Έτριψε λίγο τα μάτια της και ξαφνικά μπροστά της είδε την Παναγία ξαπλωμένη, με ένα μωρό στην αγκαλιά της.

Η Κατερίνα έμεινε ακίνητη για πολύ ώρα. Ένιωθε πολύ παράξενα αλλά και ευλογημένη που έβλεπε τον Χριστό και την Παναγία δίπλα από το χαλάκι όπου κοιμόταν. Μετά από αρκετή ώρα ηρεμίας, ευλογίας και αφοσίωσης στην Αγία γυναίκα με το μωρό την πήρε ο ύπνος.

Ενώ κοιμόταν ονειρευόταν ότι είχε πάει μια βόλτα έξω από το στολισμένο και ζεστό της σπίτι για να αγοράσει χριστουγεννιάτικα δώρα και να τα βάλει κάτω από το δέντρο. Όταν έφτασε στο ζεστό σπίτι την περίμενε ένα μεγάλο στρωμένο τραπέζι με κόκκινες χαρτοπετσέτες όπου είχε πάνω μια μεγάλη πιατέλα με ψητή και μοσχομυριστή γαλοπούλα.

Ξαφνικά από τον δυνατό αέρα όμως χτύπησε δυνατά η πόρτα και η Κατερίνα ξύπνησε ταραγμένη και απογοητευμένη. Πίστευε ότι όλα αυτά που ονειρευόταν θα έρχονταν στο φτωχικό σπίτι της.

Όταν ξημέρωσε πια, η Κατερίνα σκέφτηκε πολύ προσεκτικά όλα αυτά που της συνέβησαν και είπε από μέσα της «τα Χριστούγεννα δεν είναι τα ψώνια και οι πολυτέλειες, αλλά το θαύμα που έγινε πριν 2020 χρόνια το οποίο βρίσκετε τώρα μέσα στην καρδιά των ανθρώπων και για να γιορτάσει κάποιος τα Χριστούγεννα θα πρέπει να κοιτάξει την φλόγα της ψυχής του.

Εύα Χ. Ε1