Προστατευόμαστε από τον Ιό

images

Γειά σας παιδιά, σήμερα λέω να ασχοληθούμε με κάτι διαφορετικό πρώτα όμως και μια και κάποιο παιδί με ρωτούσε για ένα τραγούδι που ακούσαμε κάποια στιγμή στην τάξη

Καθώς λοιπόν ζούμε μέρες παράξενες λόγω του ιού που ας έκλεισε στα σπίτια μας, λέω να δούμε ένα βίντεο που δείχνει πως εξαπλώνεται ο Ιός χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

Επειδή το βίντεο είναι στα αγγλικά θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω τι θα δείτε. Στο βίντεο αυτό λοιπόν γίνεται ένα πείραμα σε ένα δημοτικό σχολείο της Αμερικής στην τρίτη τάξη. Ο κύριος που κάνει το πείραμα πρώτα με την βοήθεια ενός ειδικού φακού μας δείχνει ότι η αίθουσα είναι καθαρή.

Στην συνέχεια την ώρα που τα παιδιά μπαίνουν για μάθημα βάφει τα χέρια  της δασκάλας  και ενός ακόμα παιδιού με μια ειδική μπογιά. Η δασκάλα δινει το χέρι της σε τρία μόνο παιδιά. Βλέπουμε πως αν και κανένας δεν το καταλαβαίνει η μπογιά Ιός έχει απλωθεί σε όλη την τάξη και στα παιδιά.

Μετά “βάφοντας το χέρι ενός παιδιού βλέπουμε πως η μπογιά Ιός με την χειραψία μεταδίδεται από το ένα παιδί στο άλλο μέχρι και 8 παιδιά μετά.

Συνεχίζοντας το πείραμα μας δείχνει πως αν δεν πλένουμε τα χέρια μας σωστά η μπογιά Ιός μένει στα χέρια μας. Ας δούμε λοιπόν το πείραμα. Αν θέλετε μετά από τα πεντέμισι λεπτά μπορείτε να το σταματήσετε γιατί αυτά που λέει δεν μας ενδιαφέρουν.

Ας δούμε τώρα και πως πρέπει να πλένουμε σωστά τα χέρια μας

Να είστε όλοι καλά. Σύντομα ελπίζω θα τα πούμε και μέσα από΄ την κυψέλη

 

4 σχόλια σχετικά με το “Προστατευόμαστε από τον Ιό”

  1. Μου άρεσαν αυτά τα video πολύ και περιμένω τα επόμενα αύριο.Καλημέρα κ.Γιάννη!!!

    1. Καλή σου μέρα Έρικα χαίρομαι που σου άρεσαν τα βίντεο, ελπίζω να τα βρήκες χρήσιμα. Περιμένω να σε δω και στην κυψέλη μας

  2. Καλησπέρα κ. Γιάννη! Πολύ ωραία τα video ειδικά αυτό με το πείραμα! Και το τραγούδι τέλειο!!! Θυμάμαι που χορεύαμε στην τάξη! 🙂

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.