H Επιτροπή Διεπιστημονικής Υποστήριξης στο σχολείο μας

Ψυχολόγος και η Κοινωνική Λειτουργός

Σύμφωνα με τα άρθρα 16 & 17 του Νόμου 4823/2021, στελεχώθηκε και φέτος η ΕΔΥ (Επιτροπή Διεπιστημονικής Υποστήριξης) στο σχολείο μας. 

Σκοποί της ΕΔΥ είναι περιληπτικά: 

1) η διερεύνηση και ο εντοπισμός στο επίπεδο του σχολείου των εκπαιδευτικών και των ψυχοκοινωνικών δυσκολιών των μαθητών/τριών,

2) η εφαρμογή εξατομικευμένων ή ομαδικών δράσεων ενίσχυσης των γνωστικών, συναισθηματικών και ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών/τριών, και

3) η παιδαγωγική και συμβουλευτική ψυχοκοινωνική στήριξη σε εκπαιδευτικούς, γονείς ή κηδεμόνες.

Η διαχείριση των προσωπικών και οικογενειακών πληροφοριών καλύπτονται από το επαγγελματικό απόρρητο, σύμφωνα με το Νόμο 991/79, άρθρο 9 και από τους κώδικες δεοντολογίας του εκπαιδευτικού προσωπικού που συμμετέχουν στην ΕΔΥ.

Ο Ψυχολόγος και η Κοινωνική Λειτουργός θα επισκέπτονται το σχολείο μας κάθε Τετάρτη και μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί τους, είτε τηλεφωνικά (στο τηλέφωνο του σχολείου), είτε δια ζώσης στο χώρο του σχολείο κατόπιν συνεννόησης.