Βιωματικά σεμινάρια στο Σχολείο μας.

Ιούν 202111

Βιωματικό πρόγραμμα Στ΄ τάξης με θέμα τη μετάβαση στο γυμνάσιο  

Το πρόγραμμα στοχεύει οι μαθητές να εκφράσουν τα συναισθήματα τους, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους σχετικά με το μεγάλωμά τους και το πέρασμα στο Γυμνάσιο. Να αποχαιρετήσουν το Δημοτικό και να ευαισθητοποιηθούν σε δεξιότητες που μπορούν να δράσουν προστατευτικά  στη διαδικασία αυτή.

Οι νέοι έφηβοι πια αρχίζουν να οραματίζονται το μέλλον τους, επιθυμούν να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις και να βιώσουν το πέρασμά τους στη εφηβεία  εμπιστευόμενοι περισσότερο την παρέα των συνομηλίκων αλλά και διατηρώντας τη σταθερή υποστήριξη της οικογένειας τους σε όλα τους τα βήματα.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε δυο ωριαίες συναντήσεις και αποτελεί μέρος και υποενότητα του κύκλου μαθημάτων «Γυμνάσιο Ερχόμαστε!!!».

Παραθέτουμε φωτογραφικά την αποτύπωση των προσδοκιών και των φόβων τους!

  Βιωματικό πρόγραμμα στην Στ΄ τάξη με θέμα την διαχείριση του διαδικτυακού bullying

Το πρόγραμμα αφορά στην πρόληψη του διαδικτυακού bullying και την υιοθέτηση από τα παιδιά θετικότερων συμπεριφορών στις διαδικτυακές επικοινωνίες τους.

Τα παιδιά θα εκπαιδευτούν σε τρόπους αντίδρασης απέναντι στην αρνητικότητα και την παρενόχληση και θα προσδιορίσουν τι σημαίνει να έχει κανείς θετική στάση και πώς αυτή εκφράζεται εντός και εκτός διαδικτύου.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε τρεις ωριαίες συναντήσεις και αποτελεί μέρος και υποενότητα του κύκλου μαθημάτων Be Internet Awesome, μια συνεργασία ανάμεσα στη Google και στον Συνασπισμό για την Ασφάλεια στο ∆ιαδίκτυο Internet Keep Safe Coalition (iKeepSafe.org).

Παπαστεφανάτου Χριστίνα, Ψυχολόγος

Αργυρίου Χρυσούλα, Κοινωνική λειτουργός

Μέλη της ΕΔΕΑΥ του 4ου Δ. Σχ. Βούλας

Αφήστε μια απάντηση



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων