Feed
Άρθρα
Σχόλια

Οι δραστηριότητες του προγράμματος στόχευαν στον εορτασμό της Ημέρας των Σπουργιτιών. Μέσα από το έργο, οι μαθητές γνώρισαν τα σπουργίτια, τα είδη τους, τα χρώματά τους. Βρήκαν πληροφορίες για τους εχθρούς των σπουργιτιών, για την τροφή τους και για τους τρόπους προστασίας τους κατά τους χειμερινούς μήνες. Κατά τη διάρκεια του έργου οι μαθητές τραγούδησαν σχετικά τραγούδια, μελέτησαν παραμύθια κι έγραψαν τη δική τους ιστορία, έπαιξαν παιχνίδια, ζωγράφισαν στο πρόγραμμα ζωγραφικής του Η/Υ και σε έντυπη μορφή, έφτιαξαν τις δικές τους ταΐστρες – φωλιές και φρόντισαν τα πουλιά. Τέλος καταμέτρησαν τον αριθμό των σπουργιτιών που εμφανίστηκαν στην αυλή του σχολείου κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης εβδομάδας παρατήρησης. Το κοινό προϊόν ήταν μια ψηφιακή έκδοση (e-book) που δείχνει τις εργασίες και τις δραστηριότητες των μαθητών μας στο έργο.

 

Ημέρα ασφαλούς διαδικτύου – Σύμπραξη με 4ο Δημ. Σχολείο Τυρνάβου.

Το project Sparrows day, περιελάμβανε και δραστηριότητες για τον εορτασμό της ημέρας του ασφαλούς διαδικτύου. Οι μαθητές μας, ενημερώθηκαν τόσο για τους κινδύνους που ελοχεύουν στο διαδίκτυο όσο και τους τρόπους προστασίας τους. Στο παρακάτω link παρατίθεται αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό.

 

Κατασκευάζοντας ταΐστρες – φωλιές για τα σπουργίτια

 

Οι μαθητές μας ενημερώθηκαν για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα σπουργίτια κατά τη διάρκεια του χειμώνα αλλά και γενικότερα για τους κινδύνους που οδηγούν αυτά τα μικρά πουλιά στην εξαφάνισή τους. Για να συμβάλλουμε στη προστασία τους κατασκευάσαμε φωλιές- ταΐστρες στην αυλή του σχολείου. Οι μαθητές ανέλαβαν να ανεφοδιάζουν με φαγητό τις ταΐστρες καθημερινά και κατέγραψαν τον αριθμό των σπουργιτιών που εμφανίστηκαν στην αυλή για μια εβδομάδα. Το παρακάτω video περιλαμβάνει τις δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν.

 

 

 

 

20 Μαρτίου- Παγκόσμια Ημέρα Σπουργιτιού

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του έργου, στις 20 Μαρτίου θα γινόταν μια εκδήλωση στην αυλή του σχολείου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Σπουργιτιού. Λόγω των ειδικών συνθηκών εξαιτίας του ιού COVID19 η γιορτή πραγματοποιήθηκε στα μέσα Ιουνίου.  Οι δραστηριότητες που υπάρχουν στο  video που ακολουθεί έγιναν σε συνεργασία με το 4ο Δημ. Σχολείο Τυρνάβου

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων