Feed
Άρθρα
Σχόλια

Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 η ψυχολόγος από το «Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Παΐλα Ανθή επισκέφθηκε το σχολείο μας και πραγματοποίησε δύο επιμορφωτικές παρεμβάσεις σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.

Η πρώτη αφορούσε στους μαθητές των Γ΄ & Δ΄ τάξεων και είχε ως αντικείμενο την “ενδοσχολική βία & τον εκφοβισμό”. Η δεύτερη σχετίζονταν με την “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο” και ενέπλεξε μαθητές των Ε΄ & Στ΄ τάξεων. Το στοχευμένο υλικό προβολής και η συζήτηση που ακολούθησε ώθησε τόσο τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς να θορυβηθούν για τις διαστάσεις των φαινομένων στα σχολικά περιβάλλοντα και στην κατανόηση των παραμέτρων των εν λόγω προβλημάτων. Οι μαθητές προβληματίστηκαν και έδωσαν υπόσχεση εξωτερίκευσης περιπτώσεων αντίστοιχων φαινομένων όπου αυτά εντοπίζονται.

ενδοσχολ6 1 ενδοσχ2 1  ενδοσ4   ασφάλεια1  ασφα5   ασφα3 ασφ6 ασφ2

Ως συνέχεια των παραπάνω παρεμβάσεων υπήρξε η συμμετοχή των μαθητών στη σχολική δράση του “Χαμόγελου του Παιδιού” και του “YouSmile” “Μίλα Τώρα!” για την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό. Με βασικό μήνυμα το «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ» το σχολεία και οι μαθητές μας συμμετείχαν και δημιούργησαν το δικό τους μήνυμα ενάντια στο Bullying.

3μιλα 2μιλα

1μιλα   4μιλα

Τέλος, οι εκπαιδευτικοί κ. Μπόζιακα Παναγιώτα, κ. Μπουφίκου Μαρία και κ. Κουτάλου Χριστίνα συμμετείχαν, ύστερα από αίτησή τους η οποία και έγινε δεκτή, σε εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα την «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» που έλαβε χώρα την Τετάρτη 25 Απριλίου 2023 στο Κινητό Εργαστήριο «Οδυσσέας» του “Χαμόγελου του Παιδιού” στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. Ύστερα από την παρακολούθηση της επιμόρφωσης έλαβαν το πιστοποιημένο υλικό του οργανισμού και βεβαίωση που τους δίνει το δικαίωμα χρήσης του υλικού και πραγματοποίησης παρεμβάσεων για το θέμα αυτό σε σχολικές μονάδες που υπηρετούν.

μμμμμμμμ

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 17:00-19:00 οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας είχαν προσκληθεί να παρακολουθήσουν διαδικτυακά, την ενδοσχολική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Αργυροπουλίου, διάρκειας δύο (2) ωρών με θέμα: «Ενδοσχολική βία και εκφοβισμός: Υποστηρίζοντας τον/την εκπαιδευτικό». Στόχος της επιμόρφωσης αυτής ήταν η ενημέρωση των εκπαιδευτικών σχετικά με τους τρόπους διαχείρισης κρίσεων στη σχολική κοινότητα. Επίσης, δόθηκαν κατευθυντήριες γραμμές στους εκπαιδευτικούς σχετικά με την συμπεριφορά των παιδιών σε ανάλογες καταστάσεις. Τέλος, επισημάνθηκαν μέθοδοι καλλιέργειας της ψυχικής ανθεκτικότητας των εκπαιδευτικών. Κατά την διάρκεια της συνάντησης, υπήρξε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων δίνοντας στους εκπαιδευτικούς την ευκαιρία να καταθέσουν προσωπικές τους εμπειρίες και να μοιραστούν τους προβληματισμούς τους, ενώ προτάθηκαν κάποιες ενδεδειγμένες καλές πρακτικές και στάλθηκε σχετικό επιμορφωτικό υλικό για τους εκπαιδευτικούς στα mail των Σχολείων. Η επιμόρφωση οργανώθηκε από τη διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Αργυροπουλίου και εισηγήτρια ήταν η ψυχολόγος από το Χαμόγελο του Παιδιού κ. Ανθή Παΐλα (https://blogs.sch.gr/dimargyrlar/?p=1724 ) .

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων