Feed
Άρθρα
Σχόλια

Οι μαθητές του Τμήματος Υποδοχής του 4ου Δημοτικού Σχολείου συμμετείχαν σε δράση κοινωνικοποίησης στην πόλη του Τύρναβου προκειμένου να αποκτήσουν τις ικανότητες συνδιαλλαγής με τις δημόσιες υπηρεσίες και τα καταστήματα της πόλης. Με τη συνεργασία της Διευθύντριας του σχολείου, κ. Μπλάκου Θεοδώρα, η υπεύθυνη Εκπαιδευτικός του Τμήματος Υποδοχής κ. Παπαοικονόμου Δήμητρα και η Κοινωνική Λειτουργός του σχολείου κ. Κιούση Σταματία οργάνωσαν τις επισκέψεις μαζί με τους μαθητές.

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2019, επισκέφτηκαν το Δημαρχείο του Τύρναβου, όπου ενημερώθηκαν για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου Κοινότητας – Παράρτημα Ρομά, για τις υπηρεσίες που λειτουργούν ευρύτερα στο Δήμο και τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο ΚΕΠ του Δήμου και στο Κέντρο Κοινότητας.

Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη δράση στο Αστυνομικό Τμήμα Τύρναβου, όπου ενημερώθηκαν οι μαθητές από τον Διοικητή του τμήματος και από τους αστυνομικούς υπαλλήλους για τον ρόλο της υπηρεσίας απέναντι στους πολίτες, όπως ζητήματα που αφορούν την έκδοση ταυτότητας, την επικύρωση εγγράφων, την παραβίαση κώδικα οδικής κυκλοφορίας και την παραβατικότητα. Επιπρόσθετα, έγινε επίσκεψη στο ΕΛΤΑ Τύρναβου, όπου ο προϊστάμενος του καταστήματος έδωσε πληροφορίες για τη δυνατότητα παραλαβής, διακίνησης και παράδοσης φακέλων ή δεμάτων με προϊόντα, εμπορεύματα και άλλα είδη, εξόφληση λογαριασμών και πληρωμή συντάξεων και επιδομάτων. Την ίδια μέρα, στην Τράπεζα Πειραιώς του Τύρναβου, η Διευθύντρια του καταστήματος πραγματοποίησε ενημέρωση για όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες της τράπεζας.

Η τρίτη δράση έλαβε χώρα την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019, με επίσκεψη στο 2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου, στο οποίο ο Διευθυντής του σχολείου έκανε ξενάγηση στις αίθουσες, στα εργαστήρια, στις εγκαταστάσεις του σχολείου, διευκρινίζοντας τον τρόπο λειτουργίας του και την φιλοσοφία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Συνεχίστηκε η δράση με καταστήματα, όπως το Super Market, το ζαχαροπλαστείο, το φούρνο, το κατάστημα κινητής τηλεφωνίας και την καφετέρια.

Η εφαρμογή αυτού του προγράμματος συνδυάζει την καλλιέργεια και ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων μέσω της ένταξης των μαθητών Ρομά σε κοινωνικές δραστηριότητες. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην κοινωνική ενσωμάτωση των μαθητών Ρομά, στην επαγγελματική αποκατάσταση, στην καταπολέμηση του στίγματος και στο δικαίωμα των παιδιών και των οικογενειών τους να αποτελούν ενεργά μέλη της κοινωνίας.

 

 

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Free slideshow design generated with Smilebox

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων