Feed
Άρθρα
Σχόλια

Οι μαθητές της Ε τάξης εκπροσώπησαν το σχολείο μας στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας στο 5ο Συνέδριο που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας με τίτλο «Μαθαίνω και Παρουσιάζω τον πολιτισμό του τόπου μου».

Περίπου 700 μαθητές ανέβηκαν στη σκηνή του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας και παρουσίασαν τα αποτελέσματα των ερευνητικών δράσεών τους μέσα από τα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων με θέμα τον Πολιτισμό. Βασικός σκοπός του συνεδρίου ήταν οι μαθητές και μαθήτριες, με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών, να προβληματιστούν, να αναστοχαστούν, να ερευνήσουν, να συνθέσουν εργασίες και να αναδείξουν τα μνημεία, τα έθιμα και τα πανηγύρια του τόπου τους με το δικό τους μοναδικό τρόπο.

Οι μαθητές του σχολείου μας παρουσίασαν εργασίες που εκπόνησαν στα πλαίσια υλοποίησης της δράσης “Μαθαίνουμε Παρέα”.

Εκπαιδευτικοί και γονείς που παρακολούθησαν το συνέδριο χειροκρότησαν θερμά τα παιδιά που για ακόμη μια φορά απέδειξαν πως με το μεράκι και την αγάπη γίνονται θαύματα.

Στο συνέδριο χαιρετισμό απηύθυναν η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου, ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωτήρης Βούλγαρης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Μπέμπης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου κ. Νίκος Καλτσάς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαποστόλου.

 

Η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης κ. Ελένη Αναστασοπούλου στον σύντομο χαιρετισμό της έκανε λόγο για ένα συνέδριο-γιορτή που κάθε χρόνο βάζει τον πήχη ψηλότερα και αποδεικνύει ότι η προσπάθεια και το μεράκι των εκπαιδευτικών βοηθούν τα παιδιά να εκφράζονται και να δημιουργούν, να μαθαίνουν και να συνεχίζουν τον πολιτισμό του τόπου τους.

Ο διευθυντής της Α’/βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωτήρης Βούλγαρης συνεχάρη τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους διευθυντές των σχολείων για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν όλο αυτό το διάστημα και αναφερόμενος στο Μαθητικό Συνέδριο που φέτος πραγματοποιήθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά σημείωσε «Το Μαθητικό Συνέδριο είναι πια θεσμός. Ένας θεσμός που εύχομαι να συνεχίσει για πάρα πολλά χρόνια, για να ανταμώνουμε, να προβάλλουμε τη δουλειά που γίνεται στα σχολεία, να μπορούν οι μαθητές να εκφράζονται και να δημιουργούν και να ανταλλάσσουμε απόψεις για ό,τι αφορά την εκπαιδευτική κοινότητα». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη συμβολή της υπεύθυνης σχολικών δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνας Χατζημίχου που φρόντισε και την παραμικρή λεπτομέρεια στο σχεδιασμό και υλοποίηση του συνεδρίου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων