Feed
Άρθρα
Σχόλια

Ένας από τους βασικούς άξονες στο πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ2 με τον τίτλο “Multiple Paths to Literacy: Differentiated Instruction for Diverse Students” στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας είναι η καλλιέργεια του Οπτικού Γραμματισμού. Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος, με μεγάλη μας χαρά φιλοξενήσαμε στο σχολείο τους Κώστα Λαμπρούλη και Αντρέα Αλμπάνη από την ομάδα του Σ.Μoυ.Θ. και την εκπαιδευτικό Δρ Δήμητρα Μακρή σε ένα διήμερο βιωματικό εργαστήρι για μαθητές των Ε και Στ τάξεων του σχολείου.

Το θέμα του εργαστηρίου ήταν: “Τα παιδιά εξερευνούν το βιόκοσμό τους: οι πολλαπλές οπτικές παρατήρησης του “σπιτιού”, του “σχολείου”, της “πόλης”.

Μέσα από διαφορετικές δραστηριότητες τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να εξερευνήσουν για το πως οι «αισθητικές εμπειρίες» που έχει ο καθένας μας επηρεάζουν την οπτική με την οποία «διαβάζουμε» μια εικόνα, να πειραματιστούν «βλέποντας» εικόνες από διαφορετικές οπτικές, να παίξουν με τις έννοιες «σπίτι», «σχολείο» και «πόλη» και να εκφραστούν με δημιουργικό τρόπο. Στο τέλος, μοιράστηκαν μαζί μας τις θετικές τους εμπειρίες από αυτή τη συμμετοχή.

https://twinspace.etwinning.net/53385/home

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων