Feed
Άρθρα
Σχόλια

Ένα από τα προγράμματα Περιβαλλοντικης εκπαίδευσης που υλοποιούνται φέτος στο σχολείο μας, έχει τον τίτλο: “Οι ανήσυχοι φυσιολάτρες … κηπουροί”. Ο πρώτος στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των μαθητών με τα τοπικά προϊόντα. Και ποιος είναι ο πιο κατάλληλος χώρος γι αυτή τη γνωριμία αν όχι η λαϊκή αγορά της πόλης μας; Έτσι …

Το Σάββατο το πρωί, κάποια παιδιά της τάξης μας, συγκεντρωθήκαμε στη λαϊκή αγορά της πόλης μας, του Τυρνάβου, και πήραμε συνέντευξη από τη κυρία Ελένη, η οποία πουλά τοπικά προϊόντα.
Της κάναμε διάφορες ερωτήσεις και αυτή μας απάντησε με ευχαρίστηση. Στην αρχή μας διευκρίνισε πως αυτή η δουλειά δεν είναι το κύριο επάγγελμα της αλλά είναι, όμως, το κύριο επάγγελμα του συζύγου της, οπότε τον βοηθά και συγχρόνως κερδίζει κάποια επιπλέον χρήματα, αν και δεν την ενθουσιάζει η συγκεκριμένη εργασία.
Εκτός από τα τοπικά προϊόντα διαθέτει επίσης και αρωματικά βότανα όπως χαμομήλι και μελλισόχορτο, τα οποία βρίσκει και μαζεύει στο βουνό. Το τσάι του βουνού, μας είπε ότι βοηθά στο κρυολόγημα, και όλα όσα ξέρει τα έμαθε από τη μητέρα της. Δεν έχει μόνιμο μαγαζί και χρειάζεται άδεια από το Δήμο για να πουλήσει τα προϊόντα της.

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
This free digital slideshow created with Smilebox

Οι πελάτες της μπορεί να γνωρίζουν τις ιδιότητες και τα οφέλη του κάθε προϊόντος, αλλά κάποιες φορές δοκιμάζουν κιόλας, άλλες πάλι αγοράζουν χωρίς να δοκιμάσουν, ενώ κάποιες άλλες παίρνουν πληροφορίες από την ίδια, και ότι αυτό που της αρέσει σ΄ αυτή τη δουλειά είναι ο αγώνας που κάνει να φέρει τα εμπορεύματα της στην αγορά.
Ανάμεσα στις συμβουλές που μας έδωσε ήταν ότι το τσάι μπορούμε να το διατηρήσουμε το άρωμα του μέχρι και το καλοκαίρι ακόμα αλλά αυτό θα εξαρτηθεί και από το πόσο συχνά θα πίνουμε, επίσης ότι αν θέλει κάποιος να φυτέψει κάτι στον κήπο του μπορεί να του δώσει οδηγίες, αλλά εμείς πρέπει να κοιτάμε τα μαθήματα μας για να ¨κάνουμε προκοπή¨.
Τέλος, ότι οι άνθρωποι που αγοράζουν, αυτά που πουλά, είναι όλων των ηλικιών, και αυτό είναι πολύ θετικό αφού και οι νέοι στρέφονται στα γεννήματα της φύσης.

…μαθητές & μαθήτριες της Στ2 τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων